Србија

ВЕЛИКА ПОБЕДА СРПСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ! Још једна држава ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!

„Свима је познато да су нам тражили да направимо суспензију наших активности на шест месеци, а да они суспендују таксе које су нам увели. Да ли то важи и за Америку да ће она престати да лобира? „

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавје ио да би у понедељак, 21. јануара још једна земља могла да повуче признање независности Kосова.

Наводећи да је Београд успео да врати питање Kосова као „главну тему дневног реда“, Дачић је казао да му је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров, током јучерашње посете председника те земље Владимира Путина, рекао да је за Београд „историјски успех да 12 земаља повуче признање Kосова“.

– Свима је познато да су нам тражили да направимо суспензију наших активности на шест месеци, а да они суспендују таксе које су нам увели. Да ли то важи и за Америку да ће она престати да лобира? На Савету безбедности су рекли ‘позивамо све земље да признају независност Kосова’. Ми на све то нисмо пристали и настављамо даље са нашим радом. Сутра настављамо даље преговоре, понедељак је дан када се може очекивати да још једна земља повуче признање – казао је Дачић.

 

Извор: SrbijaDanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ