Србија

ДАЧИЋ КРЕНУО ДА ПЕВА, А ОНДА ШОК! НЕЗГОДА! Путин га само хладно гледао! Па где баш сад?! Настала је фрка, али брзо су дотрчали…

Шеф дипломатије Ивица Дачић доживео је пех пред руском делегацијом – кад је „Kалинку“ певао председнику Русије Владимиру Путину, покварио му се микрофон. На свечаном ручку који је приређен у Палати Србије у част руске делегације, планирано је да Дачић отпева две песме у част гостију – „Kалинку“ и „Рјабинушку“

Kако је министар рекао, током извођења песме је дошло до незгоде и да му нимало није било пријатно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вучић ме је замолио да отпевам „Kалинку“ и била ми је част. Међутим, микрофон није био добар. Није ми било пријатно када се покварио, помислио сам: „Па где баш сад“… Брзо су ми донели други, па сам га заменио – наводи Дачић.

На питање да ли је нешто поклонио колеги Сергеју Лаврову, шефу руске дипломатије, Дачић наводи:

– Лаврову сам поклонио шајкачу и чутуру с ракијом од дуње. Путину нисам ништа поклонио, јер нисам ја био домаћин – каже он.

Шеф дипломатије није био домаћин руској делегацији, али је једини политичар с којим се председник Русије присно поздравио по доласку испред Палате Србија – загрлио га је и пољубио у образ.

То не треба да чуди, каже Дачић, јер га с првим човеком Русије, као и са још неколико његових сарадника веже дубоко пријатељство, те се увек тако поздрављају.

Извор: Kurir/Informer

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ