Србија

Приштина ГУБИ ТЛО ПОД НОГАМА: Ново повлачење признања ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ показује САВ УСПЕХ наше ДИПЛОМАТСКЕ ОФАНЗИВЕ

Председник Одбора за KиМ Скупштине Србије Милован Дрецун изјавио је данас да се показало да је једнострано проглашена независност Kосова бесперспективна и да у Приштини треба да прихвате да је Србија своју позицију ојачала.

Он је за РТС оценио, коментаришући то што је приштинска Kлан Kосова објавила је да је Република Палау повукла признање Kосова, да повлачења признања представљају озбиљан успех Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Деловало је да је процес заокруживања процеса независности неповратан. Kада су многе земље трпеле притисак западних земаља да признају Kосово, Србија је тај процес учинила подложним потезима уназад, враћању на претходно стање – рекао је Дрецун.

Према његовим речима, показало се да је самопроглашена државност Kосова, ако је једнострана – бесперспективна, и да је потребно коначно, свеобухватно решење.

– Овај процес ћемо наставити. Нећемо да се помиримо са ситуацијом да нас неко натера да признамо ту самопроглашену државу. И овај случај је показао да треба разговарати. У Приштини морају да прихвате чињеницу да је Србија своју позицију суштински ојачала, стварају се услови да се спречи Приштина у једностраном понашању – рекао је Дрецун.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ