Спорт

АО: Новак УЋУТКАО Руса на терену, у четвртфиналу га чека СТАРИ „познаник“

Меч је трајао три сата и 14 минута.

Новак Ђоковић се пласирао у четвртфинале Аустралијан опена. У мечу осмине финала турнира који је освојио већ шест пута победио је Руса Данила Медведева са 3:1 (6:4, 6:7, 6:2, 6:3). Најбољи српски и светски тенисер није имао лак посао против 19. играча на АТП листи, али му је ипак доказао да је превелик залогај за њега. Подсетимо, Медведев је давао прилично смеле изјаве уочи трећег међусобног окршаја, а о томе више прочитајте . Сада је 3:0 за Србина који ће се пласман у полуфинале борити са Kеијем Нишокоријем, а о мечу Јапанца прочитајте . Нишикори је иначе, стара „муштерија“ Ђоковићу који води са 15:2 у међусобним окршајима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До прве брејк лопте Новак је дошао у шестом гему и одмах је искористио. Повео је са 4:2 и у наредном гему је имао прилику да потврди брејк. После неколико минута било је и 5:2, мада је Србина Рус у овој деоници мало и намучио. Узвратио је Медведев за 5:3, без изгубљеног поена, али је онда Ђоковић сервирао за први сет. „Брејкнуо“ га је противник, за 5:4. Али одмах је узвратио Новак и решио први сет у своју корист.

Следећи сет почео је одлично за Србина, пошто је после брејка стигао до предности до 3:1. Ипак, Рус се вратио у меч. Прво је направио брејк за 4:3, а онда су тенисери користили своје сервисе. Ушло се у тај-брејк. Медведев је имао предност од 3:0, и предност је успео да сачува. У тај брејку је било 7:5, мада је Новак успео да спаси четири гем лопте.

Онда је уследио и трећи сет у којем нас је Новак забринуо, али и у којем је сломио Руса. Направио је брејкове за 3:2 и 5:2. Убрзо је и потврдио брејк.

У четвртом сету, у другом гему Новак је спасио брејк лопту и изједначио на 1:1. У трећем гему, Ђоковић је био тај који је имао прилику за брејк. И искористио је. У паузи између гемова, Медведева су масирали, а убрзо је било и 3:1. Смањио је Медведев на 3:2, а онда је опет затражио масажу бутног мишића. А и на терену је деловало да има мањих проблема са кретањем.

Ђоковић је и у шестом гему задржао предност, мада је Медведев имао прилику за брејк. Није је искористио, па је Србин повео са 4:2. Смањио је Рус на 4:3, а затим у осмом гему, на Ђоковићев сервис имао предност од 30:0. Вратио се Ђоковић, а онда при 40:40, прописно га је „прошетао“ Рус. Србин је у једном тренутку и изгубио равнотежу и пао. Ипак, у наредном поену, Рус је погодио мрежу, а Новак је повео са 5:3. Медведев је био бесан, па је бацио рекет. У наредном гему сервирао је за останак у мечу, али је Новак имао три везане брејк и меч лопте. Прву је Медведев спасио, као и другу. Ипак, трећа је била срећна за Србина.

У четвртфиналу „Ози опена“ играће још и Милош Раонић – Лукас Пуј, Роберто Баутиста Агут – Стефанос Циципас и Рафаел Надал – Франсис Тифо.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ