Спорт

ЂОКОВИЋУ ПРЕКИПЕЛО: Играче НИКО НИШТА НЕ ПИТА, само телевизија, телевизија, телевизија…

Новак Ђоковић је после меча са Денисом Шаповаловом (3:1) био љут, јер су организатори упалили рефлекторе на „Род Лејвер“ арени иако је било 17 часова уз образложење да су тако тражили власници ТВ права

Разговарајући са српским новинарима, Новак је истакао да би и тенисери требало да буду укључени у процес одлучивања када је реч о таквим стварима, као и да је пречесто приоритет то што телевизија жели у одређеном тренутку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Мени се то не допада. Kао неко ко је у савету играча, свестан сам и важности телевизијског преноса и с друге стране и нама то ствара боље услове и популаризује спорт.Омогућава нам да имамо више плодова, а с друге стране, некако се превише придаје приоритет телевизији. Сад испада шта год они кажу да ми томе треба да се повинујемо и прихватимо све. Баш ме интересује шта ће се сад догодити. Планирам да причам са организаторима турнира. Нисам био једини играч којем је то засметало, није одговарало ни Денису. Уосталом, ја сам само мало више био вокалан око тога – преноси Б92 речи Новака Ђоковића.

Првом тенисеру смета што играчи прихватају све што власници ТВ права од њих траже.

– Шта год да телевизија каже испада да морамо прихватити и то је то. Играј у девет ујутро, играј. Хоће телевизија, хоће телевизија, тако је било случајева у прошлости у Америци, на пример. Имали смо финале Синсинатија, ја се сећам у 11 ујутро, а играо сам претходну ноћ са Надалом полуфинале у девет увече. На пример ЕСПН или било која телевизија је преносила, може само тај термин да закључа и обезбеди за директан пренос меча. Разумем, ви сте новинари и радите на телевизијама, не познајем тај свет, али поштујем то, сви смо некако на истом броду. Опет, неке ствари требају пре него што се одлуче да се људи консултују са играчима. То је нешто што је лоше, не знам због чега се ускраћују играчи у том процесу одлучивања. То је једина моја замерка. Сви ми радимо да овај спорт буде бољи, и ви и ми. Али просто, треба се укључити у цео процес – сматра најбољи тенисе света.

Новак Ђоковић у четвртом колу Аустралијан опена за супарника има Данила Медведва из Русије, против којег води са 2:0 у међусобним окршајима. Меч је на програму у понедељак од 10.30 (Еуроспорт 1).

– У питању је висок момак, сервира изузетно јако и прецизно, а мислим да је напредовао у кретању, што му је раније недостајало у игри. Бекхенд му је бољи ударац од форхенда, али је смањио и број грешака форхендом. Добио је много мечева у последње време, победио је неке врхунске играче, а овде још није изгубио ни сет. Дакле, у изузетној форми, али и ја се добро осећам – закључио је Новак.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ