Србија

ПРИЧА ДАНА! СВЕ БЛИЖА ОДЛУКА О РАСПУШТАЊУ СКУПШТИНЕ! СНС тражи од Вучића: ИЗБОРИ 31. МАРТА!

Лидер СНС сарадницима рекао да ће расписати ванредне изборе ако Шиптари не укину таксе од 100 одсто. Држава ће у том случају бити у немогућој ситуацији и наша политика мора на проверу, рекао Вучић

Руководство СНС затражило је јуче од председника Србије и лидера те странке Александра Вучића да што пре распише ванредне парламентарне изборе. Kао највероватнији термин нових избора помиње се недеља, 31. март.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У централи СНС јуче ујутру одржан је састанак најужег руководства странке са Вучићем, на којем су функционери захтевали од лидера напредњака да распусти Скупштину. Вучић је, како сазнајемо, сарадницима рекао да ће ванредне изборе расписати само ако шиптарске власти у Приштини ускоро не укину таксе од 100 одсто на увоз српске робе.

рачуна о интересу Србије, а стабилност и наставак реформи јесу највећи државни интереси. Рекао је и да ће ванредних избора бити само уколико Приштина не повуче сулуде таксе на српску робу – преноси Информеров извор.

И док Александар Вучић јуче није говорио о могућности ванредних избора, председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић потврђује наша сазнања.

– Истина је, сви у СНС су за ванредне изборе. Али морају се поштовати обавезе и потребе државе. Ми смо Вучићу рекли да сматрамо да је веома важно да идемо на изборе и да је странка потпуно спремна да организационо изнесе терет избора који би се десили у наредних неколико месеци – наглашава Глишић, додајући да постоје сасвим добри разлози за изборе.

Резултати парламентарних избора из 2016. године
Александар Вучић – Србија побеђује 48,25%
Ивица Дачић – СПС – ЈС 10,95%
Војислав Шешељ – СРС 8,1%
За праведну Србију – ДС 6,02%
Двери – ДСС – Бошко Обрадовић – Санда Рашковић Ивић 5,04%
Борис Тадић – Чедомир Јовановић – Савез за бољу Србију 5,02%

– Ако имате људе који оспоравају ваш легитимитет, најбоље је да изађете на изборе и питате грађане да ли је добар пут којим идемо или можда желе пут који нуде ови други. Пут који нуде ови други јесте повратак у суморну прошлост лоповлука, затварања фабрика и свега онога чега не желимо да се сетимо, а камоли да доживимо. Ипак, грађани су ти који одлучују којим путем треба да идемо – истиче Глишић.

Небојша Стефановић, члан Председништва СНС, каже да је увек за то да се провери воља народа, али да је много фактора који ће утицати на коначну одлуку.

– Одлука о изборима зависиће од више фактора који се тичу државних интереса, Kосова и економије. Одлука о ванредним изборима није лака. Зато и чекамо да се искристалише шта ће се дешавати и у односима са ЕУ. Моја предвиђања су да ће Европа због њихових избора прилично успоравати све остале процесе и то би могао да буде проблем и за Србију – подвлачи Стефановић.

Kапитализовање снаге
Владимир Пејић, директор агенције за истраживање јавног мњења ‘Фактор плус’, оцењује да је сасвим нормално то што СНС жели да капитализује политичку снагу.

– Ипак, не верујем да ће бити ванредних избора, осим у случају да догађања у вези са Kосовом то захтевају. Избори нам свакако долазе за годину дана, а тешко да ће до тада доћи до већих промена на политичкој сцени – закључује Пејић.

 

Извор: Informer.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ