Србија

ДАЧИЋ ОДБРУСИО ЛАЖНОМ МИНИСТРУ СПОЉНИХ ПОСЛОВА: Наше оружје је ИСТИНА, нека се Пацоли навикне

Истина је једино „оружје“ које Србија користи да би уверила друге земље да повуку признање једнострано проглашене независности Kосова, изјавио је за данашње „Вечерње новости“ министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

Он је тиме реаговао на тврдњу тзв. косовског министра спољних послова Беџета Пацолија да „има сазнања“ да Београд „обећава финансијску и помоћ у оружју“ неким мањим афричким земљама у замену за повлачење признања косовске независности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У свету коме су Пацоли и његова дружина још заглављени, оружје је и даље монета за поткусуривање. Наше једино оружје је истина коју ширимо по свету. И само се тиме, и одредбама међународног права, боримо за очување наших националних интереса. А Приштина, свесна да све више држава повлачи признање Kосова, све чешће потеже лаж – рекао је Дачић.

Он је, истовремено, преложио Пацолију да се што пре навикне на нове околности.

– Ми смо наоружани стрпљењем, спремни да се боримо на политичком пољу и у међународним форумима, колико буде потребно – истакао је Дачић.

Пацоли је своју изјаву дао дан након што је председник државе Палау, Томи Ременгес, у Београду потврдио да је његова земља одлучила да суспендује одлуку о признању косовске независности до окончања дијалога.

Иначе, Палау је 13. држава света која је окренула леђа Приштини, чиме је број држава које подржавају једнострано повучене потезе Приштине смањен на испод 100.

Претходно, то су учинили Мадагаскар, Соломонска острва, Лесото, Суринам, Гренада, Kомора, Бурунди, Доминика, Сао Томе и Принципе, Лиебрија, Гвинеја Бисао, Папуа Нова Гвинеја…

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ