Регион Србија

СРБИЈА ДА РАЗЈАСНИ ОДНОСЕ С ПУТИНОМ! Словеначки министар затражио да се Београд ИЗЈАСНИ, па ударио на ШЕФА КРЕМЉА

Последња дешавања у Србији наводе на питање да ли је Београд још увек на европском путу, изјавио је данас словеначки министар спољних послова Миро Церар и додао да би Србија требало да се изјасни о свом ставу о европској оријентацији.

Он је то рекао пред Одбором за спољну политику словеначког парламента, преноси агенција СТА.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, ова питања требало би да се размотре кроз разговор са српским званичницима и да се изрази забринутост због њих.

Словеначки председник Борут Пахор требало би да посети Србију 28. и 29. јануара , а Церар каже да очекује од њега да о овим проблемима разговара са председником Србије Александром Вучићем.

Церар сматра да Београд треба да разјасни своје односе са Русијом, након недавне посете руског председника Владимира Путина, јер се, каже, чланице ЕУ питају šта се деšава у Србији, кад је реч о протестима у Београду и, с обзиром на Путинову посету – да ли је Србија и даље озбиљна по питању своје европске оријентације:

„Сама посета не значи да се Србија удаљава од свог европског пута, али појачана сарадња са Русијом и унутрашњи послови који се граниче са политичком кризом онемогућавају спровођење ефикасних реформи“, оцењује Церар.

Он је закључио и да шта год Србија одлучи да ради, биће њена независна одлука.

„Међутим, требало би да објави да ли је и даље чврсто на европском путу, да ли жели да уложи све напоре да нађе решење за Kосово кроз дијалог и да ли жели да буде фактор стабилности на Балкану“, каже Церар.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ