Идвајамо Србија

АЛБАНСКА ВОЈСКА СТИЖЕ У ЛЕПОСАВИЋ: Све је спремно за војну окупацију севера КиМ!

Очигледно да је Приштина изгледа коначно пронашла начин како да пређе Ибар и окупира и север Косова и Метохије

Све је спремно за војну окупацију севера КиМ, али уместо јуришника Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија, код Лепосавића ће се појавити албански батаљон, тачније, како „Ало!“ сазнаје, планира се да буде смештен у бази „Нотинг Хил“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је једина база Кфора северно од Ибра, и то три километра од центра Лепосавића, у којој тренутно борави више око 70 војника, али има капацитет да буде дом за око 300 припадника Кфора, тачније батаљона из Албаније. Иако пре неколико дана шетња четворице албанских официра улицама северне Косовске Митровице није прошла незапажено, тада је НАТО то овако прокоментарисао: „Ово није провокација, већ заједничка активност НАТО, а присуство четири албанска официра не би требало никога да изненади јер је Албанија чланица НАТО већ десет година. Осим тога, требало би да буде познато да Албанија такође доприноси у мисији Кфора“, писало је у саопштењу међународне мировне мисије под вођством Алијансе.

Када се узме у обзир да су Лондон и Берлин непосредно пред „шетњу“ албанских официра званично упозорили своје грађане да не путују на север Косова, као и то да су таксе и даље на снази, очигледно је да је Приштина изгледа коначно пронашла начин како да пређе Ибар и окупира и север Косова и Метохије.

Како је „Ало!“ раније писао, у Скопљу је недавно одржана и вежба „Блесак западног Балкана“, у којој су учествовали специјалци из Македоније, Албаније и са Косова, али очигледно је да су Еди Рама и Рамуш Харадинај решили да подигну сарадњу на још виши ниво, овог пута војним присуством Тиране у области у којој је српско становништво већинско.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ