Русија Србија

МИРИ МАРКОВИЋ УГРОЖЕНЕ ВИТАЛНЕ ФУНКЦИЈЕ: Руски лекари се боре за њен живот

Фото: Јутјуб

Супруга бившег председника Слободана Милошевића налази се у болници.

Супруга некадашњег југословенског председника Слободана Милошевића је у тешком здравственом стању и према информацијама тренутно се налази у болници у Сочију.

Loading...

Мира је имала четири операције, а након последње су јој угрожене виталне функције и лекари нису желели да дају прогнозе у вези са опоравком.

– Мира је имала четири операције, а након последње је дошло до одређених компликација и пада имуног система. Лекари су због тога забринути и када се узму у обзир њене године, нису желели да дају прогнозе по питању опоравка – наводи за Ало! извор из Сочија.

Подсећања ради, Апелациони суд у Београду недавно је укинуо пресуду којом је Мира Марковић осуђена на годину дана затвора због злоупотребе службеног положаја при додели државних станова и наложено је да се суђење понови и да се у новом поступку отклоне повреде на које је указао. Пресуда којом је осуђе на на годину дана затвора донета је у јуну 2018. године, 15 година након покретања поступка и суђено јој је у одсуству, с обзиром на то да живи у Москви.

Србија је 2005. године расписала потерницу за Миром Марковић која је још на снази, што значи да би она чим би крочила на наше тло била ухапшена. У међувремену, Марковићева у Русији ужива статус политичке избеглице и због тога тамо не може бити ухапшена по потерници српског Интерпола.

У последње време се доста спекулисало о њеном евентуалном повратку у Србију, поготово након одлуке Апелационог суда, али се сада због њеног здравственог стања поставља питање да ли ће се вратити у земљу.

Када је реч о остатку породице, осим Мирјане Марковић, у Русији живи њен син Марко Милошевић, док ћерка Марија Милошевић, с којом није у контакту готово 20 година, живи у Црној Гори. У Србији се тренутно налази само Марко Милошевић, унук Слободана Милошевића који се појављивао на изборним конвенцијама Социјалистичке партије Србије.

 

Извор: М. М. Илић/ В. Несторовић/Ало

Loading...
loading...
loading...