Идвајамо Србија

РАСПЛАКАЋЕТЕ СЕ! ДЕЈАНА је зауставила ЖАНДАРМЕРИЈА, а због оног што је уследило ОСТАО ЈЕ БЕЗ РЕЧИ

Фото: Pixabay.com

Дејан Милутиновић возио је аутомобил једно вече када га је зауставила патрола Жандармерије. Стао је, извадио документа, а они – новчаник. Оно што је уследило, оставило га је у шоку, остао је без речи, а срце је, каже, хтело да препукне.

„Зауставља ме патрола Жандамерије синоћ у касне сате. Прилазе момци возилу. Кренуо сам да им спремим документа. ‘Добро вече’ – каже један – ‘не треба, нисмо вас због тога зауставили’. Други ме пита: ‘Је л’ ово ваш син на колима? Због тога смо вас зауставили.’ У једном тренутку, момци су извадили паре. ‘Желимо да донирамо за помоћ Васи.’ Изгубио сам се. Нисам знао шта да кажем. Остао сам без речи. А срце ‘оће да пукне“, описао је Дејан Милуновић ову сцену, пре неколико дана на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дејан Милутиновић је отац Василија (4), оболелог од Wестовог синдрома, за ког се прикупљају средства за лечење.

Posted by Dejan Milunovic on Sunday, March 31, 2019

Како се наводи на сајту фондације „Буди хуман“, Василије се од рођења бори са најтежим обликом Wестовог синдрома и другим облицима ретардације мозга.

„Он је весео и немиран дечак и скоро увек има осмех на лицу, што све који га погледају потпуно разоружава. Маму Драгану, оца Дејана и старијег брата Страхињу највише обрадује када виде мали, али ипак напредак у његовом психичком, као и у физичком стању. Он их све разуме, зна где му је уво, где му је носић и све их помази увече пред спавање, али још не може сам да седи, да држи главу, да говори или хода, а верујемо да би најрадије трчао као сваки његов вршњак“, наводи се нас стају Фондације.

Posted by Dejan Milunovic on Sunday, March 31, 2019

Физикалне терапије и лекови који му контролишу епилептичне нападе су једине ствари које му могу помоћи. То је дуготрајан и мукотрпан процес, у коме он трпи и одређене болове, али све издржава са осмехом, као да је и сам свестан да је то једини начин да му буде боље.

Када виде какав је борац, његови родитељи добијају снагу да се боре за њега, да се радују сваком новом дану у коме ће Василије урадити нешто што раније није могао.

На жалост, они немају довољно средстава да његово лечење испрате у целости. Неопходна им је помоћ добрих људи, на којој су неизмерно захвални. Удруженим снагама Василије може бити само боље.

Posted by Dejan Milunovic on Sunday, March 31, 2019

То је једина опција за њега и за радост његове породице и његовог брата који га нестрпљиво чека да се играју, разговарају и расту као сва друга браћа.

„Упишимо 247 и пошаљимо СМС на 3030. Њему можемо помоћи и уплатом на динарски или девизни рачун, као и уплатом на линку е-донирај“, пише на сајту фондације „Буди хуман“, где можете видети тачне детаље како да помогнете породици Милуновић.

Управо плакат са позивом на помоћ малог Василија видели су и ови хумани припадници Жандармерије и одмах реаговали.

 

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ