Идвајамо Србија

СРБИМА СЕ СПРЕМА ЗЛО НА СЕВЕРУ КИМ: Приштина уз подршку САД планира да „заокружи суверенитет на Косову“

Небојша Човић сматра да је извршен велики притисак на Београд да пристане на споразум о нормализацији односа, који је, како су то замислиле стране силе, тебало да резултира међусобним признавањем.

Бивши шеф Координационог тела за КиМ Небојша Човић сматра да се Србима на северу Косова спрема зло и да приштинске власти уз подршку својих страних ментора планирају да „заокруже суверенитет на целој територији КиМ“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Човић подсећа да је ово година два јубилеја, 70-годишњице НАТО и 20-годишњице бомбардовања СРЈ, због чега је, како додаје, извршен велики притисак, пре свега на Београд, да пристане на споразум о нормализацији односа, који је, како су то замислиле стране силе, тебало да резултира међусобним признавањем.

– Тиме би се опрао злочин САД, Велике Британије и НАТО учињен бомбардовањем СРЈ и заувек ад акта ставиле многобројне цивилне и војне жртве овог бомбардовања и енормна материјална штета – додаје Човић.

Човић, између осталог, подсећа и на саопштење Кфора о легитимитету активности албанских снага на КиМ, укључујући и северне општине са већинским српским становништвом.

Он сматра да би због тога српске највише институције требало да хитно упуте демарш генералном секретару НАТО и владама земаља чланица.

– Овај корак треба предузети што пре из следећих разлога: Приштина спрема велику прославу “20-годишњице ослобођења“, формирали су и посебну радну групу која се тиме бави, долазе им “краљице мајке“ косовског пројекта – Мадлен Олбрајт и Хилари Клинтон, вероватно ће ту бити и породица Блер“, каже бивши заменик премијера у Влади Србије.

Човић упозорава да ће приштинским властима бити потребан неки звучан корак који има тежину, што је, имајући у виду координисане напоре Британије и Немачке да представе северне општине као криминалне средине и недавне изјаве челника Кфора, највероватније заокружење “суверенитета“ на целој територији КиМ.

Он додаје да су на овакав корак упозорили и добронамерни сарадници америчког председника Доналда Трампа и да то треба схватити озбиљно, подсећајући да су на недавном Савету НАТО, у незваничним разговорима, као главни непријатељи Алијансе најчешће помињани Русија, Кина и Доналд Трамп.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ