Идвајамо Регион

ХАОС У ТИРАНИ! Маскирани људи под војном опремом пуцају на полицију, оклопна возила на улицама, хеликоптери, ИМА МРТВИХ! (ФОТО/ВИДЕО)

После филмске пљачке на међународном аеродрому у Тирани, током које је, према најновијим информацијама, украдено чак 10 милиона евра, ухапшене су четири особе, док је око 40 људи саслушано

У потрагу за лоповима, који су зграбили вреће с новцем у тренутку када је он требало да буде пребачен из оклопног возила у авион, укључени су и хеликоптери.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је трећа пљачка која се догодила на аеродрому „Мајка Тереза Ринаси“ у Тирани, што доводи у питање безбедносне мере на једином међунароном аеродрому у земљи.

За сада није још познато колико су тачно новца лопови зграбили, али медији говоре о више милиона евра, док „Албанијан дејли њуз“ преноси да је реч о 10 милиона евра, напомиње „Евро њуз“.

Према наводима полиције, лопови су успели да уђу на аеродром уз помоћ комбија Инспектората пореске управе.

„Тирана тајмс“ напомиње да су пљачкаши били маскирани и да су носили војну опрему, претварајући се да су порески инспектори.

До писте су стигли након што су провалили врата за излазак у случају пожара, а у то време у току је био транспорт новца из оклоног возила у путнички авион.

Новац припрада другоразредним банкама, које су пребацивале новац у Беч.

Према наводима медија, било је троје маскираних лопова, а новац су украли од приватне безбедносне компаније, уз претњу оружјем.

Они су наводно уперили ватрено оружје и у шефове безбедносни снага и ушли у авион како би зграбили вреће с новцем.

Убрзо су побегли споредним путем, али их је пресрело возило албанских снага за брзо реаговање које су, према наводима Балканвеба, вршиле рутинску инспекцију у тој области.

Под притиском времена и у страху, лопови су наводно почели да пуцају из калашњикова на полицијске снаге и гађали их гренатама.

Полиција је узвратила пуцњавом и убила једног од пљачкаша.

Међутим, остали лопови бацили су његово тело у оближњу реку, које је полиција касније извукла, али он није имао никакав идентификациони документ код себе.

Британски Би-Би-Си наводи, позивајући се на наводе албанских медија, да је убијеног мушкарца идентификовала његова породица као Адмира Муратаџа.

Албанска јединица за борбу против тероризма и снаге за брзо реаговање, уз помоћ хеликоптера, и даље трагају за лоповима, а за сада је пронађено запаљено возило, за које се сумња да припада криминалцима.

„Тирана тајмс“ напомиње да је спорна чињеница да безбедносно особље није проверило идентификационе документе наводног тима „Инспектората пореске управе“, као и да је питање како су криминалци набавили државно возило за транспорт.

Прва пљачка на аеродрому догодила се 2016. године, када је украдено скоро милион евра, док је у фебруару 2017. године на аеродрому украдено 3,2 милиона евра.

 

Извор: Тањуг

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ