Идвајамо Свет

НЕМЦИ ЗАПАЊИЛИ СВЕТ: Русија је напала Естонију, НАТО И НЕМАЧКА ВОЈСКА СУ КРЕНУЛИ У ПРОТИВНАПАД!

Није јасно да ли је ово то учињено како би се нашли у центру пажње, или је циљ ипак била нека врста пропаганде.

Угледни немачки аналитички ТВ програм шокирао је своје гледаоце када је за викенд објавио лажну вест да су руске снаге ушле у једну балтичку земљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Није јасно да ли је ово то учињено како би се нашли у центру пажње, или је циљ ипак била нека врста пропаганде.

– Заједно са европским и немачким савезницима, америчка војска се тренутно креће копном, ваздухом и по мору како би дошла до Естоније и протерала руске снаге које су напале ту земљу, као што су то урадиле са Кримом – рекао је водитељ на немачком националном јавном сервису ЗДФ Клаус Клебер.

И док су милиони гледалаца били шокирани оним што се дешава и што посматрају, водитељ је на крају објавио да је све било шала.

– Не брините. То није тачно. Ово је само фантазија, али и веома реалан сценарио, зар не? – рекао је он.

Клебер је истакао да је ова вест објављена како би се људима ставило до знања да је рат неизбежан и да ће Немачка морати да брани и своје најмање савезнике каква је Естонија. Код овакве „шале“ неупитно се поставља питање шта би се догодило када би неки руски медиј објавио сличну информацију, да је рецимо НАТО напао неки руски град.

Да ли би и то могло да прође као шала или би то било схваћено као провокативно новинарство, уз коментар да Кремљ неодговорно подстиче тензије?

 

Извор: РТ/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ