Идвајамо Србија

ПОТРЕСНО! ДЕВОЈКА (19) КОЈА ЈЕ ПОГИНУЛА ЗБОГ СЕЛФИЈА САХРАЊЕНА УЗ ОВУ ПЕСМУ: Небо је плакало изнад Кочана!

Фото: Фејсбук принтскрин

Ива Мамутовић(19) сахрањена је у данас на локалном гробљу у селу Кочане код Дољевца.

Настрадала девојка испраћена је уз беле руже и балоне које су носили њени другови из разреда и одељења ИВ/4 Гимназије „9.мај“ у Нишу. Последњем испраћају присутвовало је цело Кочане и многобројни пријатељи и рођаци из Дољевца и Ниша.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ива Мамутовић погинула је у суботу око 19 сати док је снимала видео са још двојицом пријатеља у Чарнојевићевој улици у Нишу. Њих троје су били на крову зграде када је Ива пошла уназад, али није добро проценила где је ивица зграде па је пала са висине од око 15 метара.

Мајка Ирена, отац Ивица и брат Филип, скрхани од бола у њеној родној кући нису могли да зауставе сузе када је једна од ученица ИВ/4 прочитала последњи поздрав преминулој другарици која је по речима многих била испред свог времена.

– Драга наша Ива, ти би рекла „ћутање је изазов“, али ми сада не желимо да ћутимо. Желимо да причамо о теби када не можемо са тобом. Имала си посебан стил који си тако смело и зрело носила да ти је стајао као саливен. Свако ко би мало дубље зашао у твоју душу видео би колико је блага ту сакривено. У себи си носила савршени универзум о коме си цео живот маштала. И ниси била себична. Дозвољавала си да се свако упозна са тим универзумом и са свим његовим чарима и лепотама. Твоје речи су звучале као поезија због тога што си и ти сама била таква. Имала си своје ставове којих си се чврсто држала јер као што си и сама говорила „Имајте своје ја. Морате веровати у своју личност јер ако она није јака, нећете знати ко сте“. И каква год ситуација била, ти ниси била склона лажима. Увек си говорила оно што си мислила.

Хвала ти што си ушла у наше животе и поклонила нам бар ово лепо сећање на тебе. Што си увек била добар друг и што си увек искрено волела да помогнеш. Ми те никада нећемо заборавити. Чуваћемо те у нашим срцима како би са нама вечно живела. Твоја столица у учионици те увек чека, да заједно завршимо средњу школу и прославимо матуру. Ти си део нашег тима. За тебе не постоји крај. Само вечност. Волимо те и увек ћеш нам недостајати. Шаљемо ти последњи поздрав и хиљаду пољубаца па се видимо негде горе – гласио је говор Ивине другарице.

Ивини другари из Ниша су у Кочане стизали организованим аутобусима, да одају послењи поздав другарици са којом је требало да ускоро прославе матуру. Нешто после 13.30 поворка дуга стотинама метара упутила се ка сеоском гробљу да на вечни починак отпрати Иву. Родбина, комшије, другари из основне и средње школе посипали су путем беле руже, носећи у рукама беле балоне. Ива је сахрањена на сеоском гробљу у Кочанима. У тренутку када је њен ковчег спуштен у раку, матуранти ИВ/4 дрхтавим гласом запевали су песму „Бијелог дугмета“ „Ружица си била“.

 

Извор: Новости/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ