Идвајамо Свет

РУСИ СЕ ДОЧЕПАЛИ Ф-35!? Фрка у Пентагону, најбоља ратна машина им ПАЛА У МОРЕ између Русије и Кине, у току НАЈВЕЋА ШПИЈУНСКА ТРКА!

Јапанске оружане снаге потврдиле су данас да су пронашли олупину авиона „Ф-35“, који је јуче нестао током тренажног лета.

Водеће амерички и међународне аналитичаре облио је зној, након што су чули да је „локхед мартинов“ авион, најновија војна машина Вашингтона и најскупљи војни пројекат у историји, пао недалеко од Русије и Кине. Како су рекли, компоненте авиона могле би лако да заврше у руским рукама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тајлер Роговеј, експерт војне авијације у часопису „Ратна зона“, нагађа да би потрага за „Ф-35“ могла да постане „највећа подводна шпијунска и контра шпијунска операција још од хладног рата“, с обзиром да пружа шансу америчким противницима да се домогну делова авиона, чији је програм коштао 1,5 билиона долара.

Том Мур, војни коментатор и бивши члан америчког Комитета за спољне послове при Сенату, сложио се са Роговејом рекавши „да нема те цене коју Русија и Кина неће платити да се домогну јапанског Ф-35“.

У разговору за „Фокс њуз“, бивши италијански пилот Дејвид Ћенцилоти је рекао да колико је претња зависи од тога шта се пронађе, и у каквом стању, након ударца у воду. Он сумња да ће моћи да дођу до мотора, али тврди да има „других занимљивих делова“.

– Облик и карактеристике авиона су добро познате, али делови радара и других сензора ће бити примарне мете за проналажење, а могли би да пробају и да их ископирају – рекао је Џастин Бронк, војни експерт Краљевког института у Лондону.

Ипак, поједини су твридли да је „само питање времена када ће Ф-35 пасти у руке Русије и Кине“.

– Кина и Русија ће пронаћи нестали Ф-35 прве, њихове флоте су боље позициониране – рекао је Анкит Панда, аналитичар „Дипломата“.

 

Извор: Sputnik International/Д.К.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ