Идвајамо Свет

ТЕЖАК УДАРАЦ ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ: После потеза Приштине, Брисел УДАРИО РАМПУ!

Фото: Јутјуб

Брисел је информисан о изборима на северу Косова, рекла је портпаролка ЕУ Маја Коцијанчић, али и још једном позвала на бржи наставак дијалога Београда и Приштине, као најбољи начин за решавање свих отворених питања у региону.

Фото: Јутјуб

– ЕУ заједно са земљама чланицама и САД позива косовску владу да одмах суспендује тарифе, како би се дијалог наставио – поручила је Коцијанчић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Маја Коцијанчић је на питање Тањуга о ставу ЕУ када су у питању ванредни избори расписани за градоначелнике четири српске општине на Северу Косова објаснила да је Брисел информисан о изборима који би требало да буду одржани 19. маја и да је ЕУ тим поводом у контакту са својом делегацијом и партнерима на терену.

Она је том приликом у први план ставила неопходност брзог наставка дијалога Београда и Прииштине.

– Региону је потребно помирење, свеобухватна нормализација и решавање свих отворених питања. То је оно што народ који тамо живи тражи и на чему ће ЕУ наставити да ради на свим нивоима – каже Коцијанчић.

На питање Тањуга како се дијалог може наставити без претходног укидања тарифа, Коцијанчић наглашава да је тренутно укадање тарифа предуслов за наставак дијалога и нешто што ЕУ, земље чланице и САД константно траже.

– Тарифе стоје на путу не само дијалогу већ и европском путу Косова – каже Коцијанчић.

Она за Тањуг није могла да коментарише јучерашњу смену још једног министра са Српске листе из привремених косовских институција јер се, како је рекла, ради о ”унутрашњој политици”.

Подсетимо, данас је Приштина расписала изборе за председнике четири општине на северу, без претходних консултација са Србима, а са намером да преузму

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ