Идвајамо Србија

ВУЧИЋ СЕ ОГЛАСИО: Албански терор над Србима не престаје, активирана и „Војска Косова“

Председник Александар Вучић након састанка у Београду са политичким представницима Срба са Косова и Метохије, поводом расписивања избора у четири српске општине на северу КиМ истакао је да је саслушао велики број људи који су изнели своје ставове.

– Већ пет месеци траје терор над Републиком Србијом после увођења такси од 100 одсто, већ занчајно више од шест година је како Албанци своју обавезу нису испунили, формирање ЗСО. Увели су у постојање војску Косова, чак и према сопственом такозваном уставу Косова – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Izjave za medije predsednika Srbije

Izjave za medije predsednika Srbije

Posted by ALO! DNEVNE NOVINE on Wednesday, April 10, 2019

Како додаје, Приштина је донела и Платформу која је против дијалога.

– У последње време су се догодиле ствари које показују њихову бахатост и осионост. Они желе да укину Србима право на мишљење. Међународна заједница се прави да ништа не види – наводи Вучић.

Према његовим речима, све је усмерено ка томе да Срби не смеју да имају своју главу и да њоме мисле.

– Албанци имају подршку Америке и западних сила. Траже Србе послушнике, који неће да имају везе са Србијом, зато им смета Српска листа, зато што они желе да разговарају и договарају се са Србијом. Због тога нису ни питали Србе за изборе које су расписали – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће се 29. априлу у Берлину с Тачијем, Харадинајем и Рамом одржати састанак и да је замолио представнике Српске листе да сачекају тај састанак и разговор са председником Кине.

Председник Србије је нагласио да нико од стварних представника Срба није консултован за то када и на који начин да буду расписани избори.

– Замолио сам представнике Српске листе да сачекају о одлукама мера којих ће морати да буде, јер Србија не може да буде ударана мотком, а да не одговори. Саслушао сам све шта имају да ми кажу и претпостављам да ће и они изаћи у јавност са својим саопштењем – рекао је председник Вучић, осрвћући се на чињеницу да се Србија и даље држи Резолуције 1244.

– Можете да ми претите протестима у Београду, скидањем главе, није први пут. Мени је важно да сачувам образ Србије и достојанство нашег народа на КиМ – рекао је председник.

– Што је баби мило, то јој се и снило – прокоментарисао је председник Вучић спекулације да је састанак у Берлину могући наставак и крај дијалога.

– То што локалне баје мисле да могу да утичу на Србију, не могу. Када укину таксе, моћи ћемо да разговарамо. Ако мисле да ће неко да разговра о њиховој платформи, поцепаћу је. Нећу да је гледам – додао је председник Вучић додајући да нема никаквих значајних очекивања од састанка, наглашавајући да свакако поштује Ангелу Меркел и Емануела Макрона.

Одговарајући на питања новинара Вучић каже да Србија озбиљно напредује економски и да то сви говоре.

– Плата у Србији је 462 евра, у региону западног Балкана само једна земља има веће плате. Србија данас по први пут има веће палте него што су у БиХ. Србија је прошле године привукла 3,5 милијарди инвестиција. То су озбиљни подаци. Београд данас има 1.200 градилишта, сам сам отворио преко 100 фабрика – казао је председник Србије и додао да се истина не може победити константним говорењем лажи.

Лидери СзС говоре да ће бити блокирани путеви ка Београду због њихових најављених протеста, на шта Вучић каже да путеви неће бити блокирани.

– Ниједну саобраћајницу нећемо да блокирамо – истиче Вучић.

– Пет месеци нас вређају, ми полажемо камене темељце и отварамо фабрике. Називају нас сендвичарима, а то нам говоре три лидера опозиције од којих је један фашиста. Ми нећемо сукобе, ми хоћемо идејама и радом да вас побеђујемо. Хоћемо да вас побеђујемо модерношћу и дигиталним учионицама. Они живе у деведесетим, они су заостали у времену и простору – казао је Вучић.

Како додаје, показали су за шта су способни и зашто немају подршку народа.

Председник Вучић најавио је јуче у Мостару да ће данас имати дуге разговоре с представницима Срба са КиМ, након чега очекује доношење одлуке у вези са изборима које је тзв. косовски председник Хашим Тачи расписао за места градоначелника у четири општине на северу покрајине, а о чему, додао је Вучић, он већ има неке идеје.

Вучић је, у изјави новинарима у Мостару, упитан да прокоментарише одлуку Приштине о расписивању избора, рекао да жели о томе најпре да разговара с представницима Срба са Косова и Метохије.

– Имаћемо дуге разговоре са стварним представницима Срба, онима који представљају народ, а не само себе. Очекујем да с њима донесемо одлуке. Имам одређене идеје – рекао је председник Србије.

Он је навео да нико од стварних представника Срба није консултован за то када и на који начин да буду расписани избори.

 

Извор: Тањуг/ Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ