Идвајамо Србија

ЈОВАН ЈЕ САХРАЊЕН А ОТКРИВЕН РАЗЛОГ САМОУБИСТВА: Неко му је послао слику, због које је пукао! Зар моја Ана и Милана да другог зову тата!

Фото: Фејсбук принтскрин

Дан пре него што се убио, били смо заједно. Неко му је послао фотографију Јелене с новим момком. Много га је заболео, стално је понављао: „Зар моја Ана и Милана да другог зову тата, а не мене“, прича Сава Тркуља, Јованов најбољи пријатељ

Јован Војновић (32) из Бешке код Инђије, који се обесио, а претходно је на свом Фејсбук налогу најавио да ће то учинити, сахрањен је на месном гробљу у Бешки. Тужна колона по киши која није престајала да пада испратила је Јована на последњи пут. Мајци Љиљани, када су спустили ковчег у раку, позлило је, па ју је одвезла Хитна помоћ

– Туга до неба. Не знам шта бих рекао. Био ми је више од рођеног брата. Нон-стоп смо били заједно, поготово откад га је Јелена оставила и одвела децу. Није могао да се помири с тим да живи без своје деце, две ћеркице, старије од четири и млађе од две године. Још више га је болело што није могао ни да их виђа, да им испуњава жеље… А волео је и даље Јелену – каже Сава Тркуља, један од најбољих Јованових другара.

Бешка је јуче била завијена у црно. Нико не може да поверује да је тако добар и вредан младић одузео себи живот и сви подсећају да ни његов живот није био ружичаст. Када је имао осам година, родитељи су му се развели, а он је остао да живи са оцем, који је пре неколико година преминуо. Мајка Љиљана је живела у истом месту и стално су се виђали. Цео свој живот Јован се борио, радио, стварао. Средио је кућу и супрузи локал да би могли да уживају, како је увек говорио, „док их смрт не раздвоји“.

– Након рођења друге ћеркице, код њих је била женина рођака, која им је направила свађу. Тада се супруга спаковала, покупила децу, села у његова кола и отишла. Молио је, кумио да се врате, јер не жели да његова деца расту без оба родитеља, као што је он морао. Она га је уцењивала да препише на њу све што има, кућу, земљу, имање. Све је он то хтео да уради и рекао јој да се само врати – прича добро упућен заједнички пријатељ.

Она је дошла, како даље прича њихов пријатељ, али не на помирење, већ је захтевала да јој он сву имовину препише.

– Ту су се расправљали, он је узео секиру и разлупао свој ауто који је она присвојила, као и њен локал, који је у његовој кући. Тада га је пријавила полицији, па је он добио забрану контакта с њом. Тада настају његове муке. Не дозвољава му да виђа децу, ако јој пошаље поруку, одмах га пријави полицији. Патио је много. Отишао је у Немачку да ради – прича њихов пријатељ.

Пријатељ Сава Тркуља је с њим био кад му је, очигледно, кап прелила чашу.

– Дан пре него што је то себи урадио, били смо заједно. Неко му је послао фотографију Јелене с новим момком. Много га је заболео, стално је понављао: „Зар моја Ана и Милана да другог зову тата, а не мене“. Смиривао сам га, био је код мене. И онда је отишао – каже друг Сава.

Полиција га замало спасла

– Кобног дана Јован је на Фејс ставио фотографију бивше супруге с новим момком и наговестио да ће се убити. Послао јој је ваљда СМС поруку. Она га је пријавила полицији, која је стигла док је он намештао канап себи око врата. Полицајци су то видели, улетели су што су пре могли, а он је одгурнуо мердевине и почео да кркља. Нажалост, иако су га брзо скинули, спаса му није било – каже Јованов пријатељ.

Другови с рада у Немачкој
Одрицао се и вечере због деце

Један од другара који је с њим био у Немачкој каже:
– Кад је дошао у Немачку, само је ћутао, мислио сам да је неки баксуз. Једно вече је плакао, боли га кичма, питао сам га зашто си дошао. Он каже: „Дошао сам због деце, да не трпе, да имају, јер знам шта је немати“. Жену је волео и волеће је до смрти, није могао да прежали њихов растанак, рекао нам је. Радио је на коленима само да би имао за жену и за децу. Чак је и трпео, није хтео да вечера да би им однео новац кући. Свако може да прича шта хоће, али нас седморица који смо били тада с њим знамо које је муке трпео.

 

Извор: Курир.рс/ Слађана Стојановић

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ