Идвајамо Србија

НИКАД ЈЕЗИВИЈИ СЛУЧАЈ: Девојчици је ишла пена на уста, мислили су да је појела мишомор, али мајка је открила нешто много страшније!

Фото: Pixabay.com

Мајка је Амелу К. (2) довела у болницу у веома тешком стању. Избијала јој је пена на уста, а преминула је упркос напорима лекара.

Девојчица Амела К. (2) из Пожаревца преминула је прексиноћ у болници у Пожаревцу након што се, наводно, отровала јагодама! Њу је мајка Јелена Кочић (20) довела у болницу у понедељак око 23 сата, говорећи да јој је изненада позлило у њиховој кући у Звишкој улици, у центру Пожаревца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иако се најпре појавила информација да се дете отровало мишомором, који је био у кући, у разговору са рођацима смо сазнали да је до смрти дошло највероватније услед алергије на јагоде. Међутим, још се утврђује тачан узрок смрти.

– Девојчица је доведена у веома тешком стању. Избијала јој је пена на уста, а упркос напорима лекара, преминула је у уторак увече на одељењу педијатрије – рекао је извор „Ало!“.

Девојчица је живела, како сазнајемо, сама са мајком, а њен отац живи у Београду. Мајка је наводно у полицији рекла да је девојчица јела јагоде и да јој је нагло позлило.

– Не знамо шта се догодило. Једни тврде једно, а други друго. Јелена је отишла са девојчицином баком у болницу да сачека налаз обдукције – рекле су нам комшије.

– Верује се да је реч о несрећном случају, али обдукцијом треба да се тачно установи да ли је било елемената насиља или занемаривања – каже саговорник нашег листа.

Породица није желела да коментарише трагедију, док је рођака која је била уз девојчицу у болници кратко испричала шта је изазвало трагедију.

– Како је мени речено, девојчица је узела неколико јагода из кесе са стола и након тога јој је позлило, јер је вероватно алергична. Мајка је Амелу одвела у болницу. Хитно су је примили. Испирали су јој желудац, па јој дали инфузију, па опет испирали, па инфузију… Мислим да је све то било прејако, њен организам није могао да издржи. У једном тренутку се паралисала, а кад су је одвели у собу за реанимацију, могли су само да констатују смрт. Искрено, не знам одакле информација да је девојчица појела грануле отрова за пацове. Била је паметно дете, где би она узела отров – испричала је рођака за медије.

Др Данко Николић, директор Опште болнице у Пожаревцу, навео је да да се чекају резултати свих анализа, који ће показати шта се заправо десило.

– Иако је фамилија првобитно навела да је дете појело отров за глодаре, ми у овом часу то не можемо да тврдимо. Када обдукција буде завршена, тада ћемо знати више детаља – рекао је др Николић.

О овом случају обавештен је и Центар за социјални рад како би утврдио у каквим је условима дете живело и да ли је којим случајем било запостављено.

 

Извор: Ало.рс/ М. И.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ