Идвајамо Србија

ЈОВАНОВА БИВША СУПРУГА ОТКРИЛА ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ: Потезао је секиру на мене, прогањао, а моје сестре је…

Фото: Фејсбук принтскрин

Бивша супруга Јована Војновића, који је најавио самоубиство на Фејсбуку, а потом се обесио у породичној кући у Бешкој, отворила је душу и изнела детаље из њховог живота, како би, према њеним речима, ставила тачку на лажне оптужбе да је она крива за његову одлуку да се убије.

Ј.С. је признала да јој је изузетно жао због тога што је њен бивши супруг и отац њених ћерки одузео себи живот, али да су је веома погодиле, како каже, нетачне тврдње да му није дозвољавала да виђа децу и да је га је оставила због другог.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово осуђивање је превршило сваку меру и решила сам да изнесем своју страну приче. Имам и доказе за све то што се десило – наводи она.

Како каже, кључан је разлог зашто су се развели, а то нико не помиње.

За Јованове, најблаже речено, чудне склоности сазнала је од сестре од ујака.

– Скидао се пред мојом рођеном сестром, кумом, сестром од стрица и показивао им свој полни органи, муштеријама у фризерском салону, који сам од својих пара отворила у његовој кући, комшиницама, чак малолетним девојкама… Скидао се и мастурбирао сваком приликом, није водио рачуна о томе колико имају година и ко су те жене. Користио је прилику када нисам ту, када радим, одем да скувам кафу. Слепо сам му веровала. Мислила сам да је породичан човек и да је то немогуће. Онда ме је назвала сестра од ујака и питала ме да ли знам шта се прича. Комшиница ми је све потврдила – наводи Ј.С.

У моменту када је добила потврду о непримереном понашању супруга, позвала га је и тражила да јој објасни о чему се ради.

– Он је тада био на терену у Немачкој. Позвала сам га и тражила да ми објасни о чему се ради. Ћутао је. Суочена са свим тим отишла сам од њега и повела децу. То је био април 2017. године – додаје Ј.С. која је била спремна да Јовану, ипак, да другу шансу.

– Када се вратио са терена из Немачке назвао ме је да причамо, покушавали смо да се измиримо, али није хтео да оде ни код психолога, ни код психијатра. Рекао је и да ће ми преписати неку имовину само да се вратим, али ја то нисам хтела. Тражила сам да потражи стручну помоћ – каже она.

Након тога у контакт са њим је ступила када јој је требала потврда за старију ћерку за вртић од његовог послодавца.

– Одуговлачио је месец дана, да би ме 30. маја позвао да дођем по потврду. Тада је инсистирао да одем до њега по папир и да поведем децу. Рекла сам му да млађу ћерку, која је тада имала пет месеци не могу да поведем јер треба да спава, повела сам само старију од шест година. Затекла сам га полупијаног у кући. Рекла сам му да журим и тражила само да ми да потврду. Док сам се ја са њим расправљала ћерка се љуљала у дворишту. У једном моменту је почео да виче: Јеси ли сигурна да нећеш да се вратиш? Јеси ли сигурна? Рекла сам му да не виче да га ћерка гледа и да ми само да потврду, па да идем. Утрчао је у собу његовог оца, узео секиру и потрчао према мени, према улазним вратима. Кључ је, срећом, био са спољне стране. Изашла сам и закључала га. Секиром је излупао врата, стакла, све и кренуо према нама. Ћерку сам ухватила за руку и скинула је са љуљашке. Трачале смо према капији и побегле код комшинице. За то време је полупао аутомобил. Тада смо позвали полицију – присећа се Ј.С. са кнедлом у грлу.

Јован је, како додаје, наставио да је узнемирава, прети, долази пред кућу, лупа на врата, труби, шаље поруке свакаквог садржаја.

Након тога је провео месец дана у затвору и добио је две године условно и забрану приласка.

Она истиче да није тачно да му није дозвољавала да виђа децу.

– Према решењу суда имао је право да виђа децу сваког првог четвртка у месецу у Центру за социјални рад. Једно време је долазио, па се онда све ређе појављивао. Није тачно да му нисам дозволила да виђа децу. Поштовала сам закон – истиче Ј.С.

Како каже, старија ћерка се уплашила када је секиром кренуо на њих и није желела да остаје сама са њим.

– Након тог инцидента је месец дана била у огромном страху, када би чула да лупи прозор питала би успаничено: Јел то тата? Јел то тата? – присећа се Ј.С. и тврди да је била изложена константном психичком насиљу:

– Био је дрзак и безобразан према мени. Живела сам у страху јер није хтео да ме остави на миру. Увек сам га пријављивала полицији. Није ме остављао на миру. Детету је нон – стоп слао видео записе како ће да се убије, како не може без нас, како ја од њега никада нећу имати мира… – додаје она.

Јовану је више пута продужавана забрана приласка, а како истиче Ј.С. чак је и пред судијом на последњем рочишту за продужење забране које је било 1. марта, рекао да је неће оставити на миру.

– Две године нисам хтела да причам о томе, да одговарам на оптужбе, пустила сам људе да причају. Нисам имала снаге да се расправљам. Они који ме воле знају каква сам. Али јавно блаћење је стварно превише – додаје она.

– Да ли бих тек тако отишла са двоје деце – наводи она и пита се шта има лоше у томе што је две године након развода одлучила да настави свој живот и да нађе дечка.

– У више наврата је говорио је да ће се убити, трчали смо код њега, нудили смо му психолога и психијатра и није хтео. Говорио је да ће оздравити када се вратим – присећа се Ј.С.

Ј.С. каже да је њен бивши муз егзибициониста и да му је прописана терапија, али да не зна да ли ју је узимао.

Posted by Jovan Vojnovic on Tuesday, April 9, 2019

Сестра сведочи о КОНСТАНТНОМ УЗНЕМИРАВАЊУ

Рођена сестра Ј.С. сведочи да јој је Јован показивао полни орган:

– Било ми је тешко због његовог самоубиства. Мада сам тиме и сама била изненађена, после свих страхова које сам истрпела од њега. Сви су га се плашили… – наводи девојка.

Како каже, први пут је у њеној непосредној близини мастурбирао, када јој је сестра била трудна, довољно далеко да помисли да је случајно, а потом све ближе.

– Сваки пут би се позиционирао да могу да га видим. Све сам то рекла и у суду и он није негирао – каже она и додаје да је другој сестри нудио чак и да „спавају“.

– Тог дана када је секиром насрнуо на моју сестру имала сам лош предосећај. Било ми је јако чудно инсистирање да дође са децом, јер је претходни пут имао одсутан поглед. Нисам дала да води млађу ћерку. Побегла је на време, стакло је прштало по њој…Он је комшиници пре него што су дошле рекао да јој је припремио изненађење, ако буде дрска. Ко зна шта је могло да се деси – наводи она, и додаје:

– Седео је испред наше куће, са албумом слика, као да су умрли. Долазио је колима и трубио. Пребацивао је писма преко ограде, писао је свакакве поруке. Закуцавао нам је ексере на поштанско сандуче. Није хтела да га пријави. Онда је почео да је прати и пресреће. Рекао је да ће доћи на кућу и да ће да их одведе или ће да се убије. Од тада је почела да га сваки пут пријављује полицији.

Како каже, децу је користио да би дошао до информација о њиховој мајци .

– Добијао је напад панике када би је гледали други момци, није смела из куће да изађе –истиче наша саговорница.

Чак је и Центру за социјални рад рекао да неће да их виђа и да даје алиментацију.

– Када су му алиментацију, законски, скинули од плате опет је полудео и почео да нас прогања – додаје она и истиче да је последњи пут видео децу у јануару, мада је на то имао право и свих наредних месеци, али се није појављивао.

 

Извор: srbijadanas.com/Пинк

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ