Идвајамо Регион

ДРЖАВНИ УДАР У АЛБАНИЈИ?! Војска заузела аеродром у Тирани!

Бивши шеф албанске дипломатије и бивши посланик сада највеће опозиционе странке у Албанији Демократске партије Тритан Шеху сматра да је његова држава у стању „државног удара“, преноси портал а1он.

– Данас имамо парламент пун криминалаца, имамо заменика министра спољних послова који на противуставан начин представља земљу као министар, војне снаге контролишу цивилне аеродроме у земљи и јавно одбијају да за то дају објашњење председнику државе, што је уставна обавеза – навео је Шеху.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У реакцији коју је објавио на свом фејсбук профилу он наводи „да у земљи попут Албаније, где не функционише Уставни суд, где се председнику државе, у својству Врховног команданта оружаних снага, не даје објашњење за размештање војних снага на аеродрому у Тирани, код грађана се рађа право и потребу за одбрану демократије“.

Шеху наводи да Албанија већ две године нема Уставни суд, нити Врховни суд.

– Верујем да је довољно и да не треба да идемо даље у кршењу основних људских права, права на својину, слободу, институције, те да у овим условима заштита демократије постаје неопходна национална потреба – закључио је Шеху.

Албанска уједињена опозиција данас ће одржати девети протест на којима захтевају оставку премијера Едија Раме, формирање прелазне владе и расписивање превремених избора.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ