Идвајамо Србија

„СРБИ, НИКАДА СЕ ОВДЕ НЕЋЕТЕ ВРАТИТИ“: Хашим Тачи ПРЕТИ И УСЛОВЉАВА на Косову!

Хашим Тачи планира да замени Србе у институцијама

Председник самопроглашене државе Косово Хашим Тачи наставио је да прети Србима у јужној српској покрајни.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је казао да ће сви који напусте приштинске институције остати без посла и да се у њима више никада неће вратити. Он је казао да ће сва радна места бити попуњена члановима других националних заједница.

– Ако чланови српске заједнице напусте институције, посебно полицију и друге безбедносне механизме, потврђујем им да ћемо водити рачуна о законским и уставним обавезама и да ћемо њихова места попунити људима из других заједница. На сваком је да на индивидуалном нивоу одлучи да ли жели да оде или остане, али једна ствар треба да буде јасна: нећемо дозволити вакуум и свако ко напусти институције, више неће моћи да се врати. Њихове позиције преузеће одмах чланови других заједница – запретио је Тачи.

Nesër kalon afati kur autoritetet e Beogradit kanë paralajmëruar se do të nxisin segmente të caktuara të pjesëtarëve të…

Posted by Hashim Thaçi on Friday, April 12, 2019

Крајем фебруара, око 150 представника Срба са Косова и Метохије састало се председником Србије Александром Вучићем од ког су затражили дозволу да се повуку из „косовских институција“. Председник Александар Вучић тада их је замолио да сачекају 45 дана пре доношења такве одлуке.

 

Извор: srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ