Идвајамо Србија

ЦЕО БЕОГРАД ТРАЖИО ЋЕРКУ АМЕРИЧКОГ ДИПЛОМАТЕ: Сад је откривен прави разлог девојчициног (14) бекства!

Фото: Твитер принтскрин

Београдска полиција, службеници амбасаде САД у Београду као и неки грађани јуче су тражили за ћерком америчког дипломате, која је нестала након изласка из школе. Након вишечасовне потраге девојчица је пронађена како лута центром Београда.

Рејчел Меккју (14) забринула је своје родитеље када се јуче након школе није појавила кући. Рејчел је школу напустила у петак око 16:30 часова и кренула ка Бановом Брду где живи са родитељима, али кући није стигла. Забринути родитељи су, пошто се она није појавила у уобичајно време кући, позвали полицију која је одмах реаговала и кренула у потрагу, а у потрагу су се укључили и запослени у Амбасади САД у Београду и бројни грађани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После вишечасовне потраге девојчица је пронађена у центру града у Кнез Михаиловој улици, око 23 сата.

Како незванично сазнајемо, Рејчел се претходног дана посвађала са мајком, па је дошла на идеју да је својим „излетом“ мало забрине. Ситуацију је отежавало и то што је мајка младој тинејџерки одузела мобилни телефон те се ова одлучила на „освету“. Док је потрага трајала припадници наше и америчке безбедоносне службе озбиљно су разматрали све могуће ситуације и сценарије како би јој што пре ушли у траг.

– Водећи се описом полицајци су девојчицу пронашли негде око 23 сата како иде улицом од Калемегдана ка Теразијама. Била је видно уплашена и узнемирена. Када су јој полицајци пришли и обратили јој се, гестовима им је дала до знања да их не разуме. Када су јој се обратили на енглеском и упитали је дали је она Рејчел, девојка је заклимала главом са сузама у очима – прича за Ало! извор из полиције.

Полицајци су девојчицу смирили и одвели је у најближу полицијску станицу, а након тога обавестили њене родитеље да је пронађена. Била је уплашена јер се изгубила, а није установљено дали је ишла пешке или превизим и како је уопште доспела у центар града.

Чим су обавештени да је девојчица пронађена у станицу су дошли њени родитељи и особље Амбасаде САД. Рејчел је заплакала када је угледала родитеље, а и они су се расплакали од среће.

Чим је девојчица са родитељима напустила станицу из Амбасаде САД стигле су похвале на рад наших служби. Амбасада је такође захвалила и свим грађанима који су учествовали у потрази за малом Рејчел.

 

Извор: Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ