Идвајамо Србија

ЂОРЂУ КОЈИ ЈЕ БРУТАЛНО ПРЕТУКАО И УНАКАЗИО ДЕВОЈКУ ПРОДУЖЕН ПРИТВОР: Ивана психички лоше, СТРАХУЈЕ од сусрета на суду

Фото: Фејсбук принтскрин

Ђорђу Лацковићу (24) из Клења код Богатића, осумњиченом за наношење тешких повреда својој девојци Ивани Филиповић (23) из Бановог Поља, новосадски Основни суд на предлог тужилаштва продужило је притвор за још 30 дана.

Он се у притвору налази од 12. марта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како сазнајемо, оштећена Ивана је у истрази дала своју изјаву. Она и даље не жели да за медије приче о немилом догађају, јер је И даље под великим стресом.

Фото: Фејсбук принтскрин

Иначе, због тешких телесних повреда које је нанео својој девојци запрећена му је затворска казну у трајању од две до десет година. Тужилаштво је одмах после саслушања Лацковића против њега поднело кривичну пријаву због насиља у породици.

Иначе, овај случај бруталног насиља над Иваном почетком марта шокирао је Србију. Он је несрећну девојку са којој је и живео тукао мотком, бацао је на радијатор, секао је ножем и пекао пеглом по рукама и телу.

Брутално претучена девојка је на бутини имала убоде од ножа, по врату и рукама опекотине од пегле, а на глави хематом. Лацковић ју је тукао сатима, а онда је прекинуо и рекао да мора да иде да врати службено возило на посао и да ће се вратити да настави где је стао.

Ивана је тада позвала најбољу другарицу у помоћ, а када је девојка стигла у њихов стан у Новом Саду, Ивану је затекла на кревету у језивом стању. Пресвукла ју је и на рукама је изнела из стана како би је склонила од помахниталог дечка и одвела је у болницу.

Ивана је на Институту за плућне болести у Сремској Каменици у кревету прележала осам дана. Након тога није се вратила у своје село Баново Поље код Богатића због обавезних прегледа, него је остала у Новом Саду у стану код најбољих другарица.

Њена другарица је након свега испричала је Лацковић увек био љубоморан и посесиван и да ју је током везе често малтретирао психички и физички, а она је трпела јер јој је претио.

„Говорио јој је да ће наудити њеним родитељима и брату ако каже. Сваки час је зивкао преко телефона, проверавао где је и са ким. Када би дошла код мене и моје старије сестре звао је по неколико пута распитујући се ко је ту. Он је њу често тукао, падала би у несвест, а он би је онда стављао под туш да дође себи. Скидао је голу“, описивала је тада девојка.

Ивана и даље не жели да даје изјаве за медије али, како је за „Блиц“ испричала њена дугарица Љубица, задравствено се добро осећа, али како се приближава суђење, све теже психички подноси ту ситуацију.

„Ивана се опоравља. Она је сада много боље. Била је код доктора и све је у реду. Ране јој полако зарастају, тако да што се тога тиче све иде како треба. Била је на саслушању и дала је полицији изјаву. Њима је рекла све што је имала“, каже Љубица.

Према њеним речима, Ивана страхује од суђења које ће се ускоро догодити и суочавања са Лацковићем.

„Сада следи суђење и то је оно што јој тешко пада. После свега што је преживала треба да прође и кроз то. Само о томе мисли и о томе прича, како ће и шта ће бити. То јој психички јако тешко пада. Само да прође суђење и да се то заборави, а она да крене свој живот и да се опорави психички“, каже Иванина другарица.

Ђорђе је из села Клење и студент на Факултету за спорт и физичко васпитање, а радио је и као курир. Ивана је из села Баново Поље и обоје су у Богатићу завршили економску школу, а у Нови Саду су дошли пре четири месеца. Њихови познаници кажу да је Ивана трпела насиље, али се бојала да прекине ту везу, јер је Ђорђе претио да ће је убити.

Лацковић се пред тужиоцем бранио речима да је „полудео од љубоморе“ и да „није хтео да оде толико далеко“.

 

Извор: Курир.рс/С.С./Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ