Идвајамо Спорт

ИМАО ЈЕ ДРЕС ШАХОВНИЦУ, А НЕМА ДВА ЗУБА У ГЛАВУ… Дејо Савићевић проговорио о чувеном интервјуу после 20 година (ВИДЕО)

Хрватска и Југославија су одиграле антологијску утакмицу у Загребу, а дан раније Дејан Савићевић дао је легендарни интервју,а детаље свега тога одлучио је да открио 20 година касније.

Док је тадашњи репрезентативац Југославије испред хотела у Загребу давао изјаву за једну телевизију, из даљине се зачуло:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ти си гов*о“, узвикнуо је провокатор којем је Савићевић је одмах сочно и жестоко узвратио.

Рафал псовки послушајте на снимку:

Хрватска и Југославије одиграле су дан касније 2:2 на „Максимиру“, после чега су „плави“ као првопласирани у квалификационој групи отишли на ЕВРО 2000, док су „ватрени“, у том тренутку трећа репрезентација света, остали без ЕП.

20 година касније, популарни Дејо говорио је о тим тренуцима у интервјуу за Спортклуб.

„То се дешава пред утакмицу 1999. године, играли смо с Хрватима. Ја дајем изјаву, сам остао тамо да причам, и видим и чујем да неко стално нешто добацује и стално неке увреде. У једном моменту, када ми је пуна глава била његових псовки и прозивки, а ја био пред крај изјаве, окренем се, видим човека не више од метар седамдесет, шездесет. Сад се сећам, имао је дрес шаховницу, црну јакну и неку тренерку доњи део. Нема два зуба у главу. И ја се окренем и кажем ону псовку“, рекао је Савићевић и наставио да објашњава даље:

„И ја онда реч по реч, изручим то што сам имао. Нисам поносан на то, наравно. Не бих волео да ме памте по томе. Окренем се, знајући да овај снимак може да се искида у слово, у пола речи, окренем се и кажем „према томе, надам се да ће се утакмица завршити фер и коректно“. Да завршим изјаву, да идем у собу, да што пре завршим“, испичао је Савићевић и отркио како је, упркос напорима да не избије скандал, снимак угледао светлост дана.

„То пође тако, и ја када сам завршио кажем ‘Слушај, оћеш ово да откинеш?’ Каже ми, ‘Наравно, Дејо“. Пар месеци после, ја у Бечу, зове ме режисер ‘Е завршен је филм, да ти пошаљем ВХС касету’. Ја му дам адресу, мени дође та касета, ја у дневни боравак ставим. Он ме зове, ‘Јеси видео?’, ја кажем не, зови ме за једно седам дана, једно поподне када будем имао времена хоћу на миру да одгледам. Ја после два-три дана, када сам видео оно, желудац ми се окренуо. Е, онда можете да замислите шта сам њему рекао“, завршио је Дејан Савићевић уз осмех.

 

Извор: курир.рс / курир спорт/Спортклуб

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ