Идвајамо Србија

ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ МИРЕ МАРКОВИЋ: Ево од чега је умрла…

БЕОГРАД – Мирјана Марковић, прва председница Југословенске левице (ЈУЛ) и супруга некадашњег председника СРЈ Слободана Милошевића умрла је данас од упале плућа у 77. години.

Према незваничним информацијама, она је преминула у болници у Москви.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драган Радовић из Удружења слобода рекао је да је у контакту са породицом и да је Марковић преминула од упале плућа након две операције.

Она је наиме, пре више од месец дана пала и сломила десну руку, због чега је морала да лежи, па је дошло до компликација и воде у плућима што је изавало упалу и довело до смрти.

Радовић је пренео да је она желела да буде сахрањена у Пожаревцу на гробном месту уз супруга, али да ће коначну реч о томе дати породица.

Марковић је умрла у Русији која јој је 2010. године дала азил, пошто је била у бекству од правосудних органа Србије, који су за њом расписали потерницу у оквиру истраге за злоупотребе са доделом државних станова 2000. године.

Представници Генералног тужилаштва Русије 2010. године саопштили су да Марковићева у тој држави ужива статус политичке избеглице и да није могуће њено хапшење по потерници српског Интерпола.

 

Извор: Курир.рс/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ