Идвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! Преминула Мира Марковић

Преминула удовица Слободана Милошевића

Како сазнајемо, удовица бившег педседника СР Југославије Мирјана Марковић (76) преминула је данас.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сазнаје се да је умрла је пре сат времена, око пола четири по нашем времену.

Према последњим информацијама, имала је четири операције у болници у Сочију, а након последње, биле су јој угрожене виталне функције.

– Мира је имала четири операције, а након последње је дошло до одређених компликација и пада имуног система. Лекари су због тога забринути и када се узму у обзир њене године, нису желели да дају прогнозе по питању опоравка – писали смо 8. априла.

Подсећања ради, Апелациони суд у Београду недавно је укинуо пресуду којом је Мира Марковић осуђена на годину дана затвора због злоупотребе службеног положаја при додели државних станова и наложено је да се суђење понови и да се у новом поступку отклоне повреде на које је указао. Пресуда којом је осуђе на на годину дана затвора донета је у јуну 2018. године, 15 година након покретања поступка и суђено јој је у одсуству, с обзиром на то да је живела у Москви.

У последње време се доста спекулисало о њеном евентуалном повратку у Србију, поготово након одлуке Апелационог суда, али се здравствено стање, које је доводило у питање повратак, дефинитивно испречило.

Када је реч о остатку породице, осим Мирјане Марковић, у Русији живи њен син Марко Милошевић, док ћерка Марија Милошевић, с којом није у контакту готово 20 година, живи у Црној Гори. У Србији се тренутно налази само Марко Милошевић, унук Слободана Милошевића који се појављивао на изборним конвенцијама Социјалистичке партије Србије.

 

Извор: Ало.рс/ Б. П.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ