Идвајамо Србија

ИСПЉУВАО НАШЕ ХЕРОЈЕ! Албански посланик тврди да је био на Кошарама: Чим смо напали српски командир је ПРВИ ПОБЕГАО!

Члан такозваног косовског парламента, и некадашњи припадник терористичке организације ОВК, Антон Чуни, испричао је своју верзију битке која се одвијала на Кошарама.

Антон Чуни, који је наводно током рата 1999. године био на Кошарама, рекао је да је након напада ОВК на снаге Југославије, командир српских снага први побегао и оставио војнике на милост и немилост, пишу приштински медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао о битци која се одвијала на граници, од првог дана су снаге ОВК постигле превласт над територијом.

– Од првог дана смо створили предност. Они нису то очекивали. Фактор изненађења је кључан у рату. Било је и раније припремљених залиха, али су биле ограничее. Када смо почели, имали су представу да се ради о провокацији. На почетку, иако су прислучкивали, командир је акцију назвао маневром, али након неколико сати када су се нашли под опсадом, схватили су озбиљност ситуације – рекао је Чуни током гостовања на телевизији.

– Наредног дана, када су неке од њихових снага пробале да се пробију, нису успели. Онда је настала деоорганизација, губитак вере. Њихов командир је први побегао, остављајући војнике на милост и немилост – рекао је Чуни.

Битка за Кошаре главни је обрачун који је водио 1999. године на тлу, током НАТО агресије.

Јединице војске Југославије зауставиле су продор Албанаца, НАТО снага и косовских Шиптара на Косово, све време под НАТО бомбама.

 

Извор: Коха/Д.К./Ало/Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ