Идвајамо Србија

ПРИЧАО О МИРИ И НАПРАВИО ХАОС У ЈУТАРЊЕМ ПРОГРАМУ: Емотивна исповест Милутина Мркоњића дирнула је све у студију! (ВИДЕО)

Многи сматрају да је Мира била сива еминенција тадашњег режима, владар из сенке свога мужа, а има и оних који су у њу упирали прстом да је инспиратор политичких убистава, међу којима су ликвидације Славка Ћурувије и Ивана Стамболића.

У Русији је јуче у 77. години преминула Мирјана Марковић, супруга некадашњег председника Слободана Милошевића и председница Југословенске левице. Јавности је позната по политичком ангажману 90-тих година којим је утицала на дешавања и прилике у том периоду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Многи сматрају да је била сива еминенција тадашњег режима, владар из сенке свога мужа, а има и оних који су у њу упирали прстом да је инспиратор политичких убистава, међу којима су ликвидације Славка Ћурувије и Ивана Стамболића.

На питања: Ко је била Мира Марковић, какав је утицај имала на судбину земље у тешким временима, због чега је побегла из Србије и уточиште нашла у Русији, хоће ли бити сахрањена крај свог супруга у Пожаревцу, у Јутарњем програму ТВ Прве одговарао је Милутин Мркоњић, почасни председник СПС- а, народни
посланик и пријатељ породице Милошевић.

Он каже да је, када се говори о оптужбама против Мире Марковић, заправо реч о маркетингу.

„Она јесте била политички активиста, јесте била левичарка, жена бритког ума и оштрог језика, јесте била жена Милошевића и као таква могла је да има утицај и на одоношење одлука. Али, одмах да разбијемо ту фаму, ја сам на жалост у Хагу постао прави пријатељ породице Милошевић. Време је да се демантују ти наслови. Нећу ја да говорим о томе, жена је умрла. Милошевић је све демантовао у интервјуу Новостима“, рекао је Мркоњић и подсетио да је Милошевић тада јасно рекао да ни једну државну одлуку није донела његова супруга, већ државни органи.

На питање да ли мисли да и данас, након свега, треба да брани породицу Милошевић, Мркоњић каже: „Одбрана породице Милошевић није одбрана од стране мене, већ је ред да када умре државник или његова жена после 16 година у изгнанству, ваљда ће држава помоћи. Шеснаест година је живела ван државе, 12 година његова деца не могу на гроб оцу“, каже он.

Мркоњић такође очекује да, уколико деца Мирјане Марковић и Слободана Милошевића одлуче да се њихова мајка сахрани у Србији поред Милошевића, држава буде та која ће то омогућити, односно да ће омогућити деци да сахране мајку и обиђу очев гроб.

Погледајте видео:

 

Извор: Ало.рс/М. И. /Србија јавља

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ