Идвајамо Србија

РОДИТЕЉИ, ОПРЕЗ ПАЗИТЕ ШТА КУПУЈЕТЕ ЗА СВОЈУ ДЕЦУ: Од овог смртоносног производа је умрло 30 беба!

Заштитите своје најмлађе!

Милиони лежаљки за бебе произвођача „Фишер прајс“ повучени су с америчког тржишта након смрти више десетина беба. Реч је о лежаљкама „рок ’н’ плеј“. Иначе, лежаљке овог произвођача могуће је купити и у Србији, због чега се родитељима и у нашој земљи саветује опрез при куповини опреме за најмлађе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лежаљке „Фишер прајс“, које се продају у Србији, у зависности од модела, коштају од 6.500 до 10.500 динара.

– Родитељи генерално треба да обрате пажњу при куповини опреме за своје најмлађе, а у случају да се спорна лежаљка већ налази у њиховом дому – било да су је купили, наследили или добили на поклон – најбоље би било да је се одмах реше. Иначе, неки наши непоштени увозници оне ствари које су повучене с других тржишта купују за мале паре и онда их увезу, па продају у Србији. Зато, још једном понављамо – родитељи, водите рачуна шта купујете – каже за „Ало!“ Горан Паповић, председник Националне организације потрошача Србије.

Произвођач „Фишер прајс“ повукао је са тржишта САД готово пет милиона лежаљки за бебе након што је у њима умрло више од 30 беба у периоду од 10 година. Америчка академија за педијатрију у петак је издала саопштење о повлачењу лежаљки „рок ’н’ плеј“.

– Овај производ је смртоносан и треба га одмах повући с тржишта – истакао је Кајл Јасуда, председник Америчке академије за педијатрију.

Из америчке комисије за безбедност потрошача (ЦПСЦ) наводе да свако ко је купио такву лежаљку треба одмах да престане да је користи.

-Смрти беба догодиле су се у лежаљкама „рок ‘н’ плеј“, након што су се бебе окренуле на трбух или на страну док нису биле под надзором, или у другим околностима – наводи америчка комисија за безбедност потрошача (ЦПСЦ) у својој изјави.

 

Извор: Е.А./Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ