Идвајамо Србија

УНИШТИЛИ ПРЕДУЗЕЋЕ ИЗБЕГЛИЦИ ИЗ ХРВАТСКЕ! Упали су с фантомкама и уперили пиштољ у радника, запалили 9 камиона и 3 објекта!

Фото: Јутјуб Врањска плус

Непознати пиромани потпуно су уништили предузеће „5Д“ породице Угричић из села Превалац код Врања, чије је седиште у суседном селу Паневаље, када су им ноћас око 2 сата ујутро запалаили девет камиона, две грађевинске машине, као и део асфалтне базе. Штета се процењејуе на преко пола милиона евра, пише Југмедиа.

Наиме, ради се о породичној фирми са око 70 запослених.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Радили смо добро и поштено, добијали послове на тендерима. Сав бетон новог аутопута од Грделичке клисуре до Врања смо ми направили и добили све могуће похвале од од странаца са разних деоница, од Шпанаца, Бугара и других – прича за Југмедиу ПР фирме Соња Угричић и снаха те породице, пише Југмедиа.

У полицији кажу да им је око два сата јутрос пријављено да је дошло до паљења објекта, камиона и друге механизације приватног предузећа, те да је полиција одмах по пријави изашла на лице места, као и екипа Ватрогасно-спасилачке јединице која је угасила пожар.

О том случају је, кажу, обавештено Основно јавно тужилаштво у Врању које је наложило увиђај.

Предузеће је било осигурано, али то у овој ситуацији Угричићима ништа не значи.

– Сада све морамо из почетка – прича и плаче млада жена.

Она објашњава како је дошло до упада и паљевине.

– Њих тројица су упала под маскама. Један је пришао чувару и уперио му пиштољ у главу, док су двојица, претпостављамо молотовљевим кокетлима, посули све бензином, запалили и отишли. Ми смо пламен приметили јер станујемо километар од базе. Мој супруг је бос истрчао из куће и са неким радницима који су дотрчали гасио пожар, али узалуд, све је отишло – прича Угричић.

Каже да не зна ко је могао да почини овакав злочин.

– Никоме се нисмо замерили, баш никоме. Цело јутро нас зову пријатељи са свих страна – вели.

 

Извор: Курир.рс/jugmedia.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ