Идвајамо Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА ЋЕ ЗАПАД ОД ЊЕГА ТРАЖИТИ: Србија спрема одговор, ако до 6. маја Приштина не укине таксе… То је КРАЈ!

Пред Србијом изузетно тежак период

Председник Србије и СНС Александар Вучић рекао је данас да Србији следи изузетно тежак период, да ће се од ње тражити признање пуне независности Косова, без подела, на пуној и целовитој територоји независног Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, разговараће са кинеским и руским председником у Пекингу, а потом иде у Берлин, где га очекују веома тешки састанци са лидерима Француске и Немачке.

„Тамо нас не чека ништа добро, одмах да знате и не очекујем ништа добро. Једино очекујем почетак захтева за нови фортмат, где би циљ требало да буде признање независности а да Србија не добије ништа ….“, рекао је Вучић.

Тражиће да уђемо у разговоре а да Албанци не укину таксе.

„По цену – не по цену коју треба да плати Србија, него ја – нећу прихватити да наставимо ма какав разговор без укидања такси, ма какви притисци били“, поручио је Вучић.

Говорећи о захтевима и притисцима да Србија да призна независност Косова Вучић каже да не претерује.

„И још да будемо срећни ако не уведу посебан трибуал за Србе и не осуде нас за све сексуалне злочине почињене на Балкану. Ништа нисам претерао, чак сам ублажио“, рекао је Вучић.

У складу са тим, каже, притисци ће бити велики.

„Подржаваће и унутрашње елементе како би се смањивала снага српске државе и како би се до тог циља што лакше дошло“, рекао је Вучић.

Како каже, притисци ће бити никад већи.

Подсетио је да нема шта Албанци нису урадили против Срба и Србије – нису испунили Бриселски споразум, ни кључну тачку о формирању ЗСО, увели су таксе супротно свим међуанродним законима, донели платформу против разговора којом Србија мора да буде понижена, разорена и да призна Косово, увели војску супротнно чак свом уставу и ставу генарелног секретара НАТО, дозвољено им је то, шест месеци чекамо да повуку таксе, да их замоли међународна заједница, да се смилује и замоли своје чедо да их укине.

„Ништа се није догодило, напротив. Последњих недеља они долазе у Београд и позивају ме на различите састанке на којима инсистирају да ми нешто урадимо да ‘одобровољимо ‘ Албанце па да они укину таксе. И ви станете, не верујете, а онда почињу лажне приче о катастру и дипломама, којима су опет варали Србију без обзира на наше лоше преговарање“, каже он.

Када кажете – немогуће је без укиданај такси – они кажу – реците ви да нећете висе радити на блокирању признавања независности.

„Хајде да се договоримо, да они не раде на кампањи признавања, па нећемо ни ми – а не не, не може тако, нормално је да они траже признавање..“, предочио је начин на који странци износе своје ставове у разговорима са њима.

Истиче и да је кад је говорио да имамо шансу да се изборимо за компромис и када је проглашаван за издајника и бацана анатема, – то је мзозда била и последња шанса.

„Данас нам компромис више и не треба. Данас сматрају да да су постигли договор у међународној заједници. Једино што ће нас да питају јесте да ли је кукуруз жут или жући…“, иронично је приметио.

„Говорим истину као што сам и тада говорио, иако је многима била болна. Изгледа да нико сем мене није желео неко решење, свима је одговарало да до решења не дође“, каже он.

Упитао је и како је могуће да у албанским медијима на Косову постоји само једна мета и једна тема.

„Па, ако сам издајник, зашто ме нападају сваки дан, што толико воле протесте у Београду и навијају за њих толико? Или им смета Вучић јер јер знао шта су шпски интереси и сада је важно само срушти Вучића?“, каже он.

Вучић о притисцима: Немојте ме звати, нисам доступан

Ако до 6. маја не буду укинуте таксе на српску робу, биће одржана посебна седница Главног одбора СНС, на којој ћемо изаћи са мерама против Приштине, поручио је данас председник СНС и Србије Александар Вучић.

Тада ће бити шест месеци од како је Приштина увела таксе на робу из централне Србије, подсетио је он у обраћању члановима Главног и Извршног одбора у проширеном саставу.

„А, одмах да кажем свима који су научили да жову телефоном и да прете, ако Срби само подигну руке у гард, а шест месеци нас туку и оставише нас у модрицама, немојте да ме зовете. Нисам доступан“, рекао је Вучић.

Србија има право на своје достојанство, понос и образ, закључио је Вучић.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ