Идвајамо Србија

ЗАСТРАШУЈУЋИ ЗЛОЧИН: Потресно сведочење девојчице, коју је хранитељ силовао 10 ГОДИНА

Фото: Pixabay.com

Девојчица из Шида коју је 10 година сексуално злостављао хранитељ М. М. саслушана је у петак у Основном тужилаштву у том граду.

Она се дуже од три сата изјашњавала о тортури коју је више од 10 година трпела од хранитеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Њу је кад је имала само шест година Центар за социјални рад сместио у породицу М. М. Годину дана пошто је дошла код њега, кад је имала између седам и осам година, он је почео сексуално да је злоставља – прича извор из истраге.

Девојчица је испричала шта је све трпела годинама.

– Он се сексуално задовољавао над њом и на најгори могући начин терао ју је да задовољава његове полне нагоне. Терао ју је да га свакодневно орално задовољава и силовао ју је најмање једном недељно – додаје извор из истраге.

Агонија је престала тек последњег дана 2018. године. Тада је постала пунолетна и смогла снаге да исприча кроз шта је све пролазила.

– Испричала је да је кришом изашла из куће својих хранитеља у којој је трпела злостављање годинама. Отишла је код другарице која јој је пружила подршку да оде у полицију и пријави злостављача и исприча шта јој је читаву деценију радио – објашњава извор из истраге.

М. М. је раније са Основним јавним тужилаштвем у Шиду потписао споразум о признању кривице због кривичног дела недозвољене полне радње над својом штићеницом. Тада је пристао да буде осуђен на казну од годину дана кућног затвора. Међутим, суд је овај споразум одбио, наводећи као разлог да санкција од годину дана кућног затвора није адекватна, налазећи да је сексуално злостављање трајало скоро целе деценије.

Пуномоћник оштећене девојчице на основу доказа који постоје у списима предмета указао је на то да се не ради о кривичном делу недозвољене полне радње, које се М. М. стављају на терет, већ о кривичном делу обљубе над дететом која је извршена злоупотребом положаја, с обзиром на то да је М. М. био хранитељ девојчице.

За дело обљуба над дететом запрећена је казна је од пет до 12 година затвора.

 

Извор: Блиц/srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ