Идвајамо Србија

СРБИЈА УСПОСТАВЉА КОНТРОЛУ НАД КОСОВОМ УЗ ПОМОЋ БРИСЕЛА: Немачко-француски план је ДУПЛИ СУВЕРЕНИТЕТ

Двоструки суверенитет! То је немачко-француски план за решење косовског питања који ће бити понуђен Београду и Приштини.

Француска и Немачка представиће на састанку у Берлину 29. априла план за споразум Београда и Приштине, који би донекле задовољио захтеве Београда, и да се ради о идеји двоструког суверенитета, пише приштинска “Газета експреш” позивајући се на неименоване изворе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, тај план, који ће бити представљен на састанку коме ће присуствовати немачка канцеларка Ангела Меркел и француски председник Емануел Макрон, не укључује поделу територије

“Говори се о двоструком суверенитету. Косово ће очувати територијални интегритет, али ће Србија ужива неки суверенитет над косовским Србима и српским црквама”, тврди извор листа.

Према његовим речима, могуће је да ће Косово пренети део свог суверенитета на Брисел, а Брисел ће то пренети на Србију, како идеја не би звучала превише агресивно.

“Поменути су разни случајеви широм света као начин да се угоди и Београду и Приштини, али ствари неће бити тако једноставне”, рекао је извор и додао да учешће у Берлину целу ситуацију чини још нејасном.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ