Идвајамо Свет

СТРАВИЧНА НЕСРЕЋА: Преврнуо се аутобус, ПОГИНУЛО 28 ОСОБА! (ФОТО/ВИДЕО)

У саобраћајној несрећи која се догодила на португалском оству Мадеири када се преврнуо аутобус, страдало је најмање 28 особа, док је број повређених тренутно непознат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према информацијама, удес се догодио око 18.30 часова по локалном времену, а у питању је туристички аутобус. Немачки медији су потврдили да међу страдалима има и држављана те земље, јавља „Би-Би-Си“.

Нешто касније ту информацију је локалним медијима саопштио и Филип Соза, председник области Санта Круз у којој се и догодила несрећа, па прецизирао да је међу страдалима 11 мушкараца и 17 жена, као и да су сви Немци. Он је изјавио саучешче породицама погинулих.

– Запослени у Амбасади Немачке у Лисабону су у контакту са локалним званичницима – рекао је портпарол немачког Министарства спољних послова, пише „Билд“.

Иначе, верује се да је у возилу било више од 50 путника, португалски медији тврде да је у питању 57 људи, а сумња се да је до превртања дошло јер је возач изгубио контролу у кривини након чега је ударио у једну од кућа. Свакако, још нема званичне потврде узрока несреће, а локални медији јављају да се утврђује и да ли се можда догодио неки вид квара, нарочито око кочница возила.

На основу још непотврђених информација, расте страх да ће бити још жртава јер је до сада из аутобуса извучено само 37 људи. Такође, напоменуто је да постоји могућност да су међу страдалима и 4 особе које нису биле у возилу.

Немачки „Билд“ пише да се сумња да су возач и туристички водич међу повређенима, да су најмање 22 особе превезене у болницу, али и да три имају повреде опасне по живот.

На сликама које су објављене око аутобуса је приметан велики број ватрогасаца. Из Ватрогасне службе је само кратко предочено да је неким од повређених помоћ указана на лицу места.

Стравичан удес догодио се у граду Канису, у близини ботаничке баште и хотелског комплекса, а по позиву се одазвало више од 10 амбулантних кола.

Иако је првобитно јављено да ће председник Португалије Марсело Ребело де Соза војним авионом доћи на Мадеиру, касније је саопштено да ће летелица ипак бити искоришћена за транспорт повређених. У кратком обраћању он је изјавио саучешће породицама страдалих, али и поменуо да међу жртвама има и мештана. Он ће се током вечери чути са немачким канцеларом Ангелом Меркел.

„Острво цвећа“, Мадеира, налази се на око 950 километара југозападно од Лисабона и посебно је популарно међу држављанима Немачке. Од отварања Аеродрома Санта Катарина 1963. године, већина људи долази авионом, а број туриста се повећава сваке године, с тим да већину чине Британци и Немци.

 

Извор: Тањуг/BBC /RT /Јornal de negocios /Bild /Susa/Mirror

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ