Србија

ОБЈАВЉЕН САДРЖАЈ ДЕКЛАРАЦИЈЕ! Ово је документ који ће бити усвојен у Берлину: Београд и Приштина су пристали!

Учесници састанка су сагласни да било какав договор мора бити свеобухватан.

У Берлину је објављен нацрт декларације који би требао бити усвојен на састанку шефова држава и влада Албаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Француске, Немачке, такозваног Kосова, Црне Горе, Северне Македоније, Србије и Словеније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Подсећајући на заједничку европску будућност западног Балкана, похвалили су успешан договор Грчке и Северне Македоније око спора о имену као изванредан пример успешног решавања конфликата – наводи се у нацрту заједничке декларације, преноси Слободна Европа.

Наглашена је важност договора о потпуној нормализацији односа између Kосова и Србије за стабилност региона и европску перспективу Србије и такозваног Kосова, а учесници састанка су сагласни да било какав договор те врсте мора бити свеобухватан, политички одржив и мора допринети регионалној стабилности.

– Србија и Kосово су пристали да убрзају напоре на имплементацији постојећих споразума и да се поново конструктивно укључе у дијалог о нормализацији односа уз посредовање ЕУ, са циљем постизања свеобухватног и коначног споразума – наводи се у нацрту декларације.

Фото: Pixabay.com

Извор: Avaz; D.K.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ