Србија

ПРИШТИНА ЋЕ БИТИ 12. У СРПСКОЈ ЛИГИ! Албански новинар провоцирао Вучића, а онда добио дриблинг после којег га још траже по Берлину!

А били су увек на 13. месту

Kоментар председника Србије Александра Вучића на изјаву Дениса Звиздића, којег плаши евентуално прекрајање граница, те позивање БиХ медија на британски Економист, да иза његове идеје разграничења стоји намера да припоји Србији Републику Српску, био је повод за краћу расправу председника са албанским новинарима у Берлину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, на питање о хајци у БиХ медијима, намерно пласираној пред Берлин, приметио да је реч о уходаном медијском рецепту, по којем се најпре нешто измислили, а онда „разрађује“ у регионалним медијима, на штету Србије, па се онда каже: Ето, били смо у праву, Вучић све ради да би урадио ово или оно“.

– Дакле, слажу, измисле нешто, а онда 500 лажи сустиже ту једну лаж – казао је Вучић и упитао: – Јесам ли милион пута поновио да Србија поштује територијални интегритет БиХ? Да ли се иједном догодило да сам негирао интегритет БиХ? Није никада.

Он је подсетио да се од Едија Раме може чути о уједињењу Албаније са Kосовом и стварању Велике Албаније, слушамо од албанских политичара из Приштине да нема границе између Kосова и Албаније.

– На то сви ћуте. Они о томе говоре, ја ништа не кажем. И нико о томе не пише шта они говоре, већ пишу о ономе што измисле на мој рачун… Шта онда да радите, како да реагујете – запитао је Вучић.

PREDSEDNIK SERBIJE ODGOVORIO NOVINARU SA KOSOVA koji ga je provocirao na konferenciji za štampu!

PREDSEDNIK SERBIJE ODGOVORIO NOVINARU SA KOSOVA koji ga je provocirao na konferenciji za štampu!

Posted by Silly Telly on Monday, April 29, 2019

Рекао је, додаје, и Могерини да га „данас види најнасмејанијег до сада“, јер су сатерали Србију у ћошак, у угао из којег немамо излаза.

– И сад морамо да се бранимо и штитимо земљу. Немамо шта друго. Шта, да се бранимо од немогућих лажи – рекао је Вучић и „вратио“ се на Звиздићеву изјаву.

Не види, каже, ни шта би објашњавао Звиздићу, поводом те његове изјаве да се плаши прекрајања границе.

– БиХ, колико знам, није признала Kосово. Хвала му што штити територијални интегритет Србије. Много сам задовољан ако је то рекао – са дозом ироније констатовао је Вучић, а онда се окренуо албанским новинарима и запитао их:

– Је л’ сте чули, ви Албанци, Звиздић се залаже за очување Kосова у Србији? То је важно да знате, да се за то не залажем само ја.

– Није тако – узвратио је један од присутних албанских новинара, а разговор је следио овако:

Вучић: – А, није то…? Значи, Звиздић уствари мисли да Србији треба да се прекрајају границе, а БиХ не.

Албански новинар: – Не.

Вучић: – А што ме онда исправљате, ако нисте то рекли? Могао је да мисли на једне границе или је Kосово део Србије, па нема прекрајања границе, а колико ја разумем то је званична позиција БиХ. Значи, хвала Звиздићу што поштује границе Србије. А ако је мислио да нема прекрајања граница и да је Kосово независна држава, чудан му је принцип, да је могуће прекрајање граница Србије, а да нема прекрајања других граница…“.

VUČIĆ I ALBANSKI NOVINARI O FUDBALU I PRISTOJNOSTI: Predsednika Srbije pokušali da isprovociraju nakon priče o nacionalnom stadionu!

VUČIĆ I ALBANSKI NOVINARI O FUDBALU I PRISTOJNOSTI: Predsednika Srbije pokušali da isprovociraju nakon priče o nacionalnom stadionu!

Posted by Silly Telly on Monday, April 29, 2019

Ми смо, наставио је Вучић, против прекрајања граница, али смо спремни да разговарамо о свим решењима и зато је, истиче, у једном тренутку говорио о важности разграницења.

– Јер, имате границе које признају Шпанци, једне Италијани, друге Немци, једне Руси… Различите границе се имају у виду, и зато се до решења мора доћи компромисом.

Поред овог политичког „разјашњења“, Вучић је поделио са албанским новинарима са Kосова још неколико опаски, везаних за лакше теме – језик и спорт.

Тако је у једном тренутку једног од њих упитао да ли његову изјаву снима телефоном, те прокоментарисао спососбност за новинарско сналажење, али и чињеницу да га „прати“ на српском језику.

– Сви бре с Kосова говорите српски, алал вера. Једино ја нисам научио албански – рекао је председник Србије, а на опаску новинара да „има времена“ за то, узвратио:

– Има времена. Ако ти мислиш да је то лоше, ја не мислим да је то лоше, мени је жао што не знам албански. Лакше бих вас убедио да повучете таксе, да разумете шта је добро за вас и за све друге – рекао је Вучић уз осмех.

На питања српских новинара на неке, „домаће“ теме, Вучић је споменуо градњу националног стадиона, на којем ће, каже, моћи да се игра финале Лиге шампиона.

Успут је упитао „свог“ албанског саговорника да ли је добро рекао то за Лигу шампиона, а онда прокоментарисао:

– Албанци све знају… У Приштини ће сигурно да се игра, једино ако Звезда буде играла финале против Бајерна, па да вам направимо леп стадион, и то би било у реду, а можемо и у Грачаници да га направимо. А Приштина ће сигурно да игра против Бајерна, хоће – нашалио се председник.

Албанског новинара је упитао и да ли Приштина сад игра фудбал, пошто, каже, то не прати.

– Некад сам пратио у оној нашој Лиги, били сте увек добри. И треба да пратим, у праву си – рекао му је Вучић, а на његову опаску да ће му платити „курс“ посаветовао га да треба да буде пристојан.

– Приштина ти је била 13. и то је био највећи успех. Али, биће једном и 12, у нашој Лиги. Видиш да знам све… – поручио је Вучић.

PREDSEDNIKOVA JE BILA POSLEDNJA: Vučić se setio mesta na tabeli FK Prištine i onako navijački zapupšio usta novinaru provokatoru sa Kosova!

PREDSEDNIKOVA JE BILA POSLEDNJA: Vučić se setio mesta na tabeli FK Prištine i onako navijački zapupšio usta novinaru provokatoru sa Kosova!

Posted by Silly Telly on Monday, April 29, 2019

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ