Регион Србија

ДРАМА НАДОМАК СРБИЈЕ: Формирао се огроман торнадо! Већ настрадало осморо људи, најмање 30 повређених (ВИДЕО)

Данас је град Драјна погодио огроман торнадо, а том приликом повређено је седам особа. Реч је о граду нама суседне државе Румуније.

Торнадо је погодио подручје око округа Драјна, 70-ак километара од Букурешта, а на видео снимцима који су се појавили на друштвеним мрежама види се торнадо у облику пијавице како је подигао прашину са тла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Повређено је седам особа, а највише је повређених било у аутобусу клоји је торнадо преврнуо, а у којем, се налазило 39 особа.

Индеx.хр преноси да у торнаду има оштећених кућа, возила и поља.

Ма колико то чудно звчало, јер смо навикли на то да разорни ветрови погађају пре свега амерички континет, велике олује нису неуобичајене када се ради о Румунији.

Тако је најмање осам особа је страдало, а најмање 30 је повређено на западу Румуније у септембру прошле године, који је захватила јака олуја са ветровима до 100 километара на час, саопштиле су румунске власти.

Према прорачуну, торнадо се формирао на само 450км од Баната.

Danas je polja nadomak grada Drajna u Rumuniji/ Rumunjskoj pogodio ogroman tornado. Landspout near Drajna, Romania.Video author: Cătălin Ioniță 30.04.2019.Faktor.ba Nezavisne novine Radio Sarajevo Klix.ba Bljesak.info Dnevni avaz Vijesti.ba

Posted by Bosnia Storm Chasers – prva BH zajednica lovaca na oluje on Tuesday, April 30, 2019

 

 

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ