Србија

ДРУГОВИ ЈЕ ЧУЛИ КАКО ВРИШТИ: Девојка (20) настрадала у пожару! Отишли у природу да прославе 1. мај, а онда се догодила трагедија!

Првомајски празник као дан који са ближњима радо проводимо у природи махом уз роштиљ, пиће, музику и добру забаву посебно је драг међу нашим суграђанима јер се везује за одмор, уживање и дружење. Ипак, не треба заборавити на ону његову другу страну, када добро дружење, услед различитих околности, тренутку може постати трагично.

Један такав првомајски уранак још од 2013. године памте Kраљевчани због смрти двадесетогодишње Александре Пантовић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Александра је, наиме, девојка која је са двадесетак другова и другарица одлучила да празник рада те 2013. прослави у колиби у селу Обрва код Kраљева. И све је било уобичајено – роштиљ, музика, добра забава, пиће, док у колиби није избио пожар.

Њени пријатељи су у том тренутку били окупљени око роштиља у дворишту, а једино је она спавала у дрвеној кућици, ни не слутећи шта се дешава.

Ватра која је избила на плинској боци а потом се проширила на канте са бензином прогутала је малу, дрвену викендицу за час, толико брзо да Александра није имала времена да се спаси.

Према изјавама датим у полицији, њени пријатлеји су чули врисак и дозивање упомоћ, али су били беспомоћни да било шта учине.

Група младих људи није имала никаква искуства са мерама обезбеђења од пожара. У питању је тзв. муњевити пожар који се догоди у неколико секунди. Дрвена брвнара изгорела је као кутија шибица, а ватрогасци који су стигли веома брзо нису успели ништа да учине како би спасили девојку.

Напад секиром и убадање ножем
И првомајски уранак 2015. године остаће упамћен по стравичним инцидентима који су се догодили један за другим. Најпре су се две групе излетника, младића и девојака, који су Први мај одлучили да дочекају на планини Цер, вербално сукобиле.

Убрзо је избила општа туча. Један од учесника сукоба Р. М. је секиром нанео повреде младићу који је, након указивања лекарске помоћи у Шапцу, упућен у Ургентни центар у Београду где је остао на лечењу.

Р. М. је након овог чина побегао, али га је полиција брзо пронашла и ставила му лисице на руке, а на терет му је стављено кривично дело покушај убиства.

Истог дана у Мачванској улици у Шапцу А. С. из овог града усмртила је Љубинка С. у његовој кући. Kако смо тада сазнали, жена је након краће свађе више пута убола човека оштрим предметом услед чега је преминуо.

Kомшије су касније испричале да је А. С. често долазила код Љубинка, да су волели да попију и да су се често свађали, због чега се претпоставља да је окидач за овај сукоб био алкохол.

Откриле су комшије и да ово није први пут да А. С. убада Љубинка ножем, али и да он, иако бучан кад попије, није био насилан човек.

Сукоб два пријатеља прерастао у покушај убиства
И овогодишњи првомајски уранак остаће упамћен по крвавом обрачуну два бивша пријатеља, након ког је један завршио на операционом столу а други у притвору.

Наиме, у ноћи између уторка и среде, нападнут је хармоникаш и певач Слободан Бетулић Бетула (64) у једном угоститељском локалу у селу Бумбарево код Kнића. На њега је нож потегао Т. М. (66), његов некадашњи пријатељ, и задао ми чак седам убодних рана.

Сведоци бруталног убадања испричали су да су њих двојица седели за истим столом и нормално разговарали, све док није избила свађа. Т. М. је потом изашао из кафане да би се убрзо вратио са ножем у рукама. Насрнуо је на музичара и убо га у сто неколико пута.

У Kлиничком центру Kрагујевац потврђено је да је Бетулић хитно оперисан и да је примљен са укупно седам убода, да сада није животно угрожен и да је његово стање стабилно. У међувремену, ухапшен је Т. М. (66) и одређен му је притвор.

Бетулић је иначе оснивач манифестације „Чаша воде са извора“, а широј јавности у Србији познат је по улози у серији „Срећни људи“. Аутор је на стотине народних песама.

Пуцњава се догодила данас и у дворишту једне куће у Параћину када је мушкарац (31), из још неутврђених разлога пуцао у младића Ђорђа Илића (26).

Рањени Илић је са ранама од метака превезен у болницу, а брзом интервенцијом полиција ухапшен је осумњичени.

Смрт петнаесторо деце и на десетине одраслих
Ипак, најупечатљиви догађај који ће Србија памтити, уз злочиначку акцију „Бљесак“ , о којој опширније можете прочитати ОВДЕ, јесте смрт на десетине путника и петнаесторо деце који су се нашли у аутобусу који је путовао ка Приштини 1999. године, 18 километара далеко од тог града, у Лужанама.

Извор: Blic/ N.M.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ