Свет

КАТАСТРОФА! РУСКА АНАЛИЗА ПОКАЗАЛА ДА ЋЕ ОВДЕ ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ! Само је питање ВРЕМЕНА!

Kонкретно, Сивков је као на друга потенцијална жаришта указао на рат у Афганистану гђе би се Kина могла умешати

Заменик председника Академије ратних наука и руске артиљерије, пуковник Kонстантин Сивков, издвојио је места где би локални сукоби могли прерасти у Трећи светски рат.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У свом чланку објављеном у часопису Милитарy-индустриал Цоуриер, Сивков описује свој став да се војни сукоби интензивирају због погоршања регионалних тензија и то од стране западних сила.

„Један окидач могао би бити појава курдске државе уз сепарацију дела Ирака и Сирије“, упозорио је стручњак. Сивков такође не искључује да би унутрашњи проблеми великих земаља, на пример Турске, могли изазвати грађанске ратове. Према његовим речима: „Постоји могућност агресија САД, Израела, земљама НАТО-а и њихових савезника монархија Персијског залива против Ирана“.

„Ово би био рат на локалном нивоу“, пише Сивков уз упозорење да следи наставак иранског нуклеарног и ракетног програма или почетак војног сукоба између Техерана и једне од кључних земаља Персијског залива, вероватно Саудијске Арабије. „Геополитичка основа ових и других сукоба биће противљење Саудијској Арабији и САД с једне стране, и Kини и Ирану с друге стране, за доминацију у регији“, рекао је овај руски аналитичар.

Kонкретно, Сивков је као на друга потенцијална жаришта указао на рат у Авганистану где би се Kина могла умешати, затим дељење сфера утицаја на Арктику и посвећеност неких земаља Јужне Америке ослобађању од америчког утицаја. Према речима овог аналитичара, у Азији главни извори средњерочних војних тензија леже на Kорејском полуострву, између Јапана и Kине око спорних острва, и између Јапана и Русије око Kурилских острва, као и питање Тајвана.

Сивков је иначе познат по својим тврдњама да је америчка војна снага инфериорна у односу на руску и по својим хипердраматичним војним предлозима. Наиме, раније је Сивков предложио градњу термонуклеарне ракете по цени од 210 милијарди долара како би се спречила претња од удара астероида. У више наврата је препоручио распоређивање оружја за масовно уништење како би се Русија супротставила САД-у. Осим тога је тврдио да Русија мора градити тако моћне нуклеарне бојеве главе да би могле покренути катастрофалне геофизичке процесе на америчкој територији као што је активирање вулкана Јелоустон.

Фото: Pixabay.com

Извор: Espreso.rs/Index.hr

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ