Свет

ШОК НА ФЕЈСБУКУ, ВИШЕ НИШТА НЕЋЕ БИТИ ИСТО! Стизаће вам нотификација када се НЕКОМЕ СВИЂАТЕ! ОВО СУ СВЕ ИЗМЕНЕ

Марк Закерберг најавио је велике промене на популарној друштвеној мрежи у току годишње Фејсбукове конференцији Ф8. Kако је сам итакао, ово су можда и највеће промене до сада. Препознатљива плава боја позадине биће бела, а уводе се и бројачи лајкова.

Што се тиче самог дизајна сајта, сам лого Фејсбука више неће бити квадратног облика, него кружног, а по први пут се мења и боја. Мобилна апликација биће претежно бела, док препознатљива плава одлази у историју.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Марк Закерберг покушао је објасни да је план компаније да на прво место стави приватност и сигурност корисника, а не рекламе и зараду.

Today at F8, I talked about how we're starting to build out a privacy-focused social platform.For the last 15 years,…

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, April 30, 2019

– Будућност је приватна. Знам да, благо речено, наша репутација није најјача кад је приватност у питању, али фокусирали смо се на проналазак начина да заштитимо приватност корисника – истакао је власник Фејсбука.

Ово су 7 најважнијих промена на Фејсбуку:

1. Поруке које ћемо слати путем Мессенгера биће енд-то-енд енкриптоване што значи да Фејсбук више неће моћи да види њихов садржај. Платформа ће бити потпуно повезана с WхатсАппом. Мессенгер ће заузимати мање места на мобилним телефонима, а стиже и десктоп верзија апликације.

2. Инстаграм ће увести и опцију „приватног бројача лајкова“‘. Сви који посете неки профил тако неће моћи да виде број „лајкова“, а једино ће сам власник налога имати приступ том податку.

3. Биће више „краткотрајних“ начина дељења садржаја у порукама – што значи да неће бити трајног записа о њима.

4. Лакше слање новца путем WхатсАппа које се тестира у Индији ускоро ће се проширити и на остатак света.

5. У фокусу редизајна Фацебоока биће групе, а препознатљива плава боја готово да одлази у историју, а неwсфеед ће више бити фокусиран на групе уместо на вести.

6. Објаве на Инстаграму више неће морати да почињу с фотографијом или видеом. Садржај ће моћи да се дели користећи се само текстом, стикерима или цртежима.

7. Најављена је и опција ‘Сецрет Црусх’, слична досадашњем Фацебоок Датингу који је био доступан у само неким земљама. Сецрет Црусх ће функционисати попут апликације Тиндер. Моћи ћете да означите особу која вам се међу вашим Фејсбук пријатељима свиђа и то ће бити тајно, осим ако та иста особа не означи да се и ви њој свиђате. Тек ће вас тада Фејсбук „спојити“.

Live from F8

Live from F8.

Posted by Mark Zuckerberg on Tuesday, April 30, 2019

Фото: Pixabay.com

Извор: Kurir.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ