Србија

ТАЧИ ПРИЗНАО ПОРАЗ: Успаничио се што Меркел и Макрон нису тражили од Вучића да призна Косово, па за 24 сата два пута урадио ово!

Председник привремених институција у Приштини Хашим Тачи изјавио је да берлински скуп није донео ниједну нову идеју, а да организатори скупа Ангела Меркел и Емануел Макрон нису упутили позив председнику Србије Александру Вучићу за признавање Kосова.

„Неки су мислили да све може да се деси и да се тако заврши. Али није у ствари тако. Ја нисам видео такав позив за признавање Kосова ни од Меркелове ни од Макрона, упућено председнику Србије Вучићу, али нисам видео ни спремност у исто време да пет других земаља ЕУ признају Kосово. Нисам случајно рекао да није отворена ниједна нова идеја“, рекао је Тачи на конференцији за медије у Приштини, другој по реду за мање од 24 сата по повратку из Берлина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Поновио је да дијалог Београда и Приштине може да буде настављен без условљавања, да нема ништа од Заједнице српских општина са извршним овлашћењима, преноси РТС.

Kритиковао је улогу међународних чинилаца, јер, према његовим речима, „нису показали јединство и јединствену подршку у коначном споразуму са Београдом“.

Извор: Tanjug/ Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ