Свет Србија

СРБИЈА ИМА НОВОГ САВЕЗНИКА: Ова земља ЕУ је на корак да повуче признање Kосова!

Председник Србије Александар Вучић састаће се у среду 8. маја у Риму са потпредседником владе Италије Матеом Салвинијем, а главна тема разговора у четири ока биће проналажење решења за проблем Kосова и Метохије

Подсетимо, управо је у Италији недавно покренута иницијатива да се повуче признање Kосова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након овог веома важног сусрета са једним од најутицајнијих политичара у Европи, Вучић ће се исте вечери у Тирани састати и да високом представницом ЕУ Федериком Могерини, у оквиру процеса Брдо-Бриони, који се одржава у главном граду Албаније.

Главна тема разговора Вучића и Могерини такође ће бити Kосово и Метохија.

Живу дипломатску активност председника Вучића раније данас најавио је и потпредседник Главног одбора СНС Марко Ђурић.

Ђурић је рекао да ће председник Вучић у току наредне недеље наставити важне дипломатске контакте и учестовати на самиту у Тирани у оквиру процеса Брдо-Бриони (8. и 9. маја).

Ђурић је нагласио да ће ти састанци бити још једна прилика да Србја покаже своју опредељеност за грађење нормалних односа у региону.

– Следеће недеље можемо да очекујемо наставак Брдо-Бриони процеса, одржаће се још један самит тог процеса у Тирани, уз учешће највиших представника Србије, уз учешће Вучића. У наредним данима можемо да очекујемо и састанак председника Вучића с потпредседником италијанске владе Матеом Салвинијем, који је несумњиво један од водећих политичких лидера не само у Италији него и у Европи – рекао је Ђурић

Истакао је да су ти састанци од изузетног значаја за укупан међународни положај Србије.

– И они ће бити још једна прилика да Србија искаже јасну решеност и опредељеност за грађење нормалних односа у региону, али и да пошаље снажну и континуирану поруку свим чиниоцима у међународној заједници да интересе Срба на KиМ не може да гази било ко и да интересе Србије у дијалогу са Приштином не може да гази било ко – навео је Ђурић.

 

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ