Србија

УДАРНА ВЕСТ! ВУЧИЋ ПОРУЧИО: Моја идеја о разграничењу пропала, то ће нас скупо коштати

Председник Србије Александар Вучић изразио је жаљење што је његова идеја о коначном успостављању компромисне границе између Срба и Албанаца пропала.

Kако је навео, идеја је пропала јер је наш народ мислио другачије, а то ће нас, уверен је, скупо коштати за две до три деценије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најавио је да ће 8. маја имати сусрет са Матеом Салвинијем, да ће 10. маја бити војна парада у Нишу, и да ће после тога Србима са Kосова и Метохије пренети исход самита у Берлину и свих разговора по питању Kосова и Метохије.

Вучић је, одговарајући на питање везано за најављено доношење одлуке о контрамерама на приштинске таксе и о изборима, казао да сваког дана размишља о томе.

Према његовим речима, водила се жестока кампања против могућности компромиса разграничењем, како из дела стране, тако и домаће јавности, јер су желели независно Kосово на целој њеној територији.

Сви који су правили независно Kосово, док се говорило о разграничењу правили су се невешти, јер нису хтели да кажу да су за целокупно Kосово независно од Србије. За то се залаже Рада Трајковић, исто као и немачка канцеларка Ангела Меркел и сви остали“, објаснио је Вучић.

Kазао је да се не залаже за независно Kосово у тим границама, већ за коначно успостављање компромисне границе Срба и Албанаца.

Моје идеје су пропале. То ће скупо коштати наш народ, нашу земљу за 20-30 година. Од тога што ћу имати личну утеху што ће неко да каже да сам био далековид, нећу имати ништа. Нисам био довољно убедљив, нисам успео да објасним какво је реално стање, да је од емоција најважнија реалност“, указао је Вучић.

Рекао је да су одиграли превару сви они који су већ признали независно Kосово и изјаснили се против разграничења, а на томе је радио и део домаће јавности, посебно они који су учествовали у стварању независног Kосова.

Подсетио је да је Приштина донела 2008.декларацију о независности, а да су се тада они који су били на власти правили блесави, помогли им тражењем мишљења Међународног суда правде, као и извлачењем преговора из УН у ЕУ.

Што се мене тиче, мени у историјском смислу ће бити лакше, јер ћу бити упамћен по величанственим путевима, мостовима, што сам у кратко време удвостручио плате и пензије и то реално, а не номинално како људи могу да живе боље. А неко други ће нажалост морати да саопштава тешке и лоше вести за Србију у будућности и ко је лагао наш народ, зашто су Срби пристајали на лажи Харадинаја и Трајковићеве него што су желели да чују истину“, казао је он.

 

Извор: Tanjug

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ