Свет Србија

ЗЛОЧИНАЧКА АКЦИЈА: У Србији убили цивила као у свету за 20 година: Стравични подаци Пентагона показали сву бруталност НАТО агресије!

Јасно је, дакле, да су Американци у нашој земљи побили толико јуди колико укупно убију током једне или две деценије у целом свету

У војним акцијама САД током 2018. године убијено је око 120 цивила, показује званични извештај Пентагона. То је чак 10-20 пута мање од броја цивилних жртава у НАТО агресији на Југославију 1999. године, када је за само три месеца страдало између 1.200 и 2.500 цивила (подаци се разликују зависно од извора).

Kако кажу саговорници, ове бројке саме по себи показују колико је акција против СР Југославије била брутална и злочиначка.

Према извештају Пентагона (седиште америчке војске), током 2018. у војним операцијама у Авганистану убијено је 76 цивила, 42 су убијена у Ираку и Сирији, а двоје током напада у Сомалији. Поред убијених, 65 цивила је рањено у Ираку, Сирији, Авганистану и Сомалији.

Јасно је, дакле, да су Американци у нашој земљи побили толико јуди колико укупно убију током једне или две деценије у целом свету. Председник скупштинског Одбора за KиМ Милован Дрецун истиче да поређење нових америчких података са чињеницом да је током бомбардовања Југославије за само три месеца погинуло знатно више цивила најбољи показатељ карактера те агресије.

Цивилне жртве у нападима САД у 2018.

Авганистан 76
Ирак и Сирија 42
Сомалија 2

– Све њихове интервенције, бомбашке акције, прати страдање цивила и углавном је однос 30 према 70 одсто на штету цивила, у односу на војнике. Они тиме заправо покушавају да униште морал земље која се брани, и становништва и војске, намерно гађајући цивилне циљеве, а онда то подводе под неку колатералну штету. То су свесно радили када су бомбардовали нашу земљу, намерно су гађали цивилне циљеве, међу њима болнице, мостове, новинарске куће, воз, аутобус, све да би изазвали патњу цивила, рачунајући да ће то уништити морала и народа, па самим тим и војске. Јасно се види колико је било несразмерно страдање цивила у односу на ове друге њихове интервенције – каже Дрецун за Српски телеграф.

Извор: Srpski telegraf/Alo.rs

Loading...