Србија

БОМБА! ВУЧИЋ НАЈАВИО НОВУ ВЕЛИKУ ИНВЕСТИЦИЈУ: Једна моћна компанија изабрала је баш Србију!

За 10 дана отварамо Грделичку клисуру и комплетан јужни крак Kоридора… Много сам и срећан и поносан, много се радујем… – рекао је председник државе Александар Вучић у телевизијском укључењу уживо из Председништва на Андрићевом венцу истовремено најављујући велику и важну инвестицију у Србији о којој ће се више знати већ у уторак.

Председник је објаснио да је реч о инвестицији која ће показати да наши радници умеју да раде и најфиније ствари а да нису само јефтина радна снага, што му је посебно драго као и да ће ту бити такође посла за већи број радника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не смем засад да откријем ко је то, наљутиће се инвеститори – додао је он и нагласио да је то једна велика вест, да је то сигнал другим инвеститорима да је једна велика и моћна европска компанија баш изабрала Србију

– Ту ће бити запослени и плаћени веома добро инжењери, наши најшколованији људи… а фабрика ће бити у близини Београда, јужном Банату или у Срему. Мислим да је Панчево и околина Панчева за њих идеално место. Говорићемо о томе у уторак. Много сам радостан због тога, јер ће то показати Европи и свету да можемо да радимо најфинију технологију, а не оно што би захтевало никакво знање и само радну снагу. То ће променити позицију Србије на мапи најважнијих инвестиционих дестинација на старом континенту. Поносан сам и срећан због тога – рекао је Вучић.

Он је истакао да су велика улагања с великим извозним потенцијалом, оно што попуњава буџет и даје новац да се повећају плате и пензије и да се граде нови путеви и пруге.

Вучић је поново најавио повећање плата у јавном сектору, пре свих медицинским сестрама како би се зауставио њихов одлазак, као и да је то могуће само уз отварање овако великих фабрика и овако велике инвестиције.

Сваки политичар би волео да исплаћује плату од 2.000 евра, али нема од чега! Не може, мора да се заради – додао је он и појаснио да многи мисле да је у политици важна техника, али да није тако.

– У политици је важан план… програм, оно што имате да понудите грађанима, а не децибели и ова вика коју чујете – рекао је осврнувши се на, како је казао, шаторовање на испред зграде Председништва, у Пионирском парку, у којем је за викенд МУП иначе планирао дружење посвећено најмлађима и то са полицијским службеним псима, коњима, понијима у малом падоку… Тај најављивани догађај је отказан, подсетио је председник, због најаве учесника протеста да ће на том месту у центру Београда поставити своје шаторе.

 

Извор: Srbija Danas

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ