Свет

И НЕВЕНА НА МЕТИ ТЕРОРИСТА! Џихадисти најавили ХАОС на Евровизији, наша певачица улетела у ВРТЛОГ РАТА, Израел засуо ракетама цео појас!

Палестински покрет Исламски џихад из Појаса Газе запратио је данас да ће пореметити такмичење за “Песму Евровизије”, које почиње за 10 дана у Израелу, јавља “Тајмз оф Израел”.

Делегације за “Песму Евровизије” данас су почеле да пристижу на такмичење, које ће бити одржано од 14. до 18. маја и које ће, како се очекује, привући хиљаде туриста у Израел.

“Спречићемо непријатеља да успе у одржавању било каквог фестивала, чији је циљ да нашкоди палестинском народу”, навео је Исламски џихад у саопштењу, објављеном у тренутку када су израелске ваздухопловне снаге започеле нападе на више десетина мета широм Појаса Газе, као одговор на то што је 150 ракета испаљено на територију Израела.

У саопштењу се наводи да је “отпор обавезан да одговори на агресију непријатеља и да га изненади”.

Израелска војска раније данас је окривила Исламски џихад за подстицање тренутног круга насиља у Гази и Израелу.

Портпарол израелске војске, потпуковник Џонатан Kонрикус, навео је да група није координисала напад са Хамасом, најбројнијом милитантном организацијом у Гази, али да су обе групе данас испалиле 150 ракета на Израел, пренео је Ројтерс.

Он је рекао да су припадници Исламског џихада, групе коју подржава Иран, дан раније отворили ватру на два припадника израелских снага, који су том приликом лакше рањени.

Израел је погодио 30 мета у Гази, укључујући и тунел џихадиста.

Kао представница Србије на овогодишње такмичење је отпутовала певачица Невена Божовић.

Извор: Tanjug; D.K.

Loading...