Србија

ДАНАС ЈЕ ПОБУСАНИ ПОНЕДЕЉАК: Аутом на ова 3 гробља данас нећете никако моћи!

Фото: Јутјуб

Посебно се скреће пажња родитељима с малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају од њих приликом посете гробљу.

На Побусани понедељак, 6. маја, ЈKП „Погребне услуге” апелује на грађане да за одлазак на гробље, уместо својих аутомобила, користе градски превоз.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На свим гробљима неће бити дозвољен улазак аутомобила од 7 до 15.30 часова. Kапије за улаз моторних возила биће отворене од 15.30 до 19 часова.

На Новом, Земунском и Топчидерском гробљу на снази је потпуна забрана уласка за аутомобиле на Побусани понедељак.

„Погребне услуге“ апелују на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике. Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, па у случају наслањања и механичког притиска може да дође до њиховог пада и повређивања присутних лица.

Посебно се скреће пажња родитељима с малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају од њих приликом посете гробљу. На гробљу је забрањен приступ деци млађој од 10 година без пратње одраслог лица.

Уколико уочите опасност од пада споменика, „Погребне услуге“ наводе да би требало обавестити управу гробља. Према члану 10. градске Одлуке о уређењу и одржавању гробља и сахрањивању, о одржавању гробних места и надгробних обележја на њима старају се искључиво њихови корисници, породица и сродници. Власници нестабилних споменика треба да се у најкраћем року јаве управи гробља ради договора о санацији споменика.

У циљу уређења наших гробаља, ЈKП „Погребне услуге“ нуди решење за стабилност и безбедност надгробних обележја, као и уређење гробних места, додаје се у саопштењу.

Извор: Alo.rs/Beoinfo/M.I.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ