Србија

Објављено ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ ТУРЧИН УБИО ШАБАНА, а није алкохол: Певач би још увек ПЕВАО да није било ЈЕДНЕ СУПСТАНЦЕ

Српски певач Шабан Шаулић погинуо је у саобраћајној несрећи 17. фебруара

Турчин Алсин Левент (35) виновник саобраћајне несреће у којој је погинуо Шабан Шаулић (67) још је у истражном затвору. Према најавама из Државног тужилаштва у немачком граду Билефелду, питање је дана када ће бити комплетиран извештај о удесу на Ауто-путу два, код искључења за Гитерслох.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Државни тужилац Kристоф Макел каже да ће јавности тада бити дат и суд вештака о узроку трагедије која је однела два живота- Поред легендарног певача, погинуо је и његов блиски пријатељ, клавијатуриста Мирсад Kерић (43). Шаулићев кум Слободан Стојадиновић тешко је повређен.

– Оптужени дефинитивно није имао возачку дозволу – каже новинар регионалнг дневног листа који је извештавао о овој трагедији Kарстен Боргмајер.

Аутомобил за чијим воланом се налазио Левент „није био украден, него га је он позајмио, али без пријатељевог знања“, гласи званична формулација тужилаштва. Саговорник је на стравичан призор наишао игром случаја – катастрофални судар догодио се на траси којом свакодневно пролази возећи се на посао. Не знајући шта се заправо догодило, а још мање ко је жртва несреће, одлучио је да заустави свој аутомобил и извести о инциденту.

– Те недеље сам, већ рано ујутру, возио ауто-путем, јер сам упућен у Дортмунд да извештавам о експлозији у једној старој термоелектрани. Али већ после неколико километара, упао сам у стравичан застој. Најпре сам помислио да се ради о гужви услед радова који су се већ дуже време изводили, али ми је већ друга мисао говорила да је ипак реч о нечему ванредном, односно о саобраћајном удесу – каже Боргмајер.

Укључио је зато ротационо светло, на које, као репортер по немачким законима има право. На тај начин је прошао загушење на путу и стигао на место трагедије.

– Тамо је владала велика ужурбаност. Спасилачки тимови и лекари хитне помоћи управо су напуштали место удеса. Повређени путници су већ били на путу ка оближњим болницама. Аутомобили који су се сударили били су од силине ударца, преврнути под углом од 180 степени на средњој коловозној траци, оној која је предвиђена за претицање – каже саговорник.

Он додаје и да је од шефа Ватрогасне бригаде добио информације које су у том тренутку биле доступне. Саобраћај се одвијао отежано, с десне стране од места судара.

– Будући да сам морао хитно да продужим за Дортмунд, сав материјал који сам прикупио на лицу места и фотографије које сам снимио, послао сам мобилним телефоном онлајн редакцији свог листа и наставио други новинарски задатак – каже Боргмајер.

Српска јавност и естрада остале су шокиране и неме после вести о трагичној судбини певача, који се кобног јутра враћао у Србију са наступа. Шаулић је са тешким повредама превезен у болницу, али је издахнуо врло брзо по пријему. Сахрањен је неколико дана касније у Београду у Алеји заслужних грађана.

Извор:Srbija Danas/Večernje novosti

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ